3 червня 2016 року відбулося засідання Робочої групи з питань реформування Державної пенітенціарної служби при Комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності

Опубліковано 08 червня 2016, о 11:37

 Комітет 

 

3 червня 2016 року відбулося засідання Робочої групи з питань реформування Державної пенітенціарної служби при Комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності


Порядком денним розгляд учасників зустрічі були винесені наступні питання: 

1. Вступне слово. 

Народні депутати України: Юрій Мірошниченко, Ольга Богомолець, Андрій Помазанов, Ірина Луценко.

 

2.Інформація Міністерства юстиції щодо реформування пенітенціарної системи України.

Доповідь: Наталія Севостьянова,  перший заступник Міністра юстиції України 

 

3.Пропозиції Всеукраїнської профспілки персоналу органів та установ пенітенціарної служби щодо реформування Державної пенітенціарної служби.

Доповідь: Олег Андрієнко, Штанько І.В., Тронь П.Д., Панченко Е.В. , Нитка А.Б  - представники профспілки ДПтС.

 

4.Створення робочих підгруп.

 

Доповідь: Юрій Мірошниченко

 

5.Різне.

 
 

За результатами 1-ї зустрічі учасниками Робочої групи були ухвалені наступні рішення:

 

         Щодо інформації від Міністерства юстиції по реформуванню пенітенціарної системи України, заслуханої від першого заступника Міністра юстиції Наталії Севостьянової -  взяти до відома

 

         Взяти до відома та детальніше вивчити інформацію, заслухану від Всеукраїнської профспілки персоналу органів та установ пенітенціарної служби щодо реформування Державної пенітенціарної служби. 

 

         Щодо створення робочих підгруп пропонується наступний перелік:

 

Підгрупа 1. Координаційна підгрупа: узагальнення та узгодження пропозицій, підготовка законопроектів та проектів інших рішень.

 

Підгрупа 2. Пробація; ресоціалізаця; медіація; права потерпілих; душпастирська і психологічна робота; пенітенціарна етика.

 

Підгрупа 3. Права засуджених; питання соціально вразливих категорій ув’язнених (неповнолітні, жінки, інваліди, літні люди, хворі тощо, у т.ч. підліткові і жіночі колонії, медичні заклади в ДПтС).

 

Підгрупа 4. Виробнича діяльність, державні закупівлі, професійно-технічна освіта; державно-приватне партнерство; співпраця з місцевими громадами.

 

Підгрупа 5. Питання персоналу: оплата та умови праці; матеріальна база; демілітаризація та "нові працівники" в системі


Для тих, хто бажає брати участь по напрямкам роботи зазначених підгруп, необхідно повідомте про це на адресу електронної пошти: press.miroshnychenko@gmail.com або за телефоном: +38 067 341 95 31.

Можна обирати декілька підгруп.

 

Наступне засідання планується провести 17 червня 2016 року о 13:00 у каб.№727 (вул. Садова, 3а, 7й поверх, зала засідань Комітету). 

 

Зареєструватися на участь у ІІ робочій зустрічі можна до 14 червня 2016 року, відправивши листа на адресу електронної пошти: press.miroshnychenko@gmail.com або за телефоном: +38 067 341 95 31.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку