8 липня 2016 року відбулося засідання робочої групи при Комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності з питань реформування Державної пенітенціарної служби

Опубліковано 08 липня 2016, о 16:27

 Комітет 

 За результатами розгляду зазначених питань учасниками зустрічі були ухвалені наступні рішення:

Інформація від Міністерства юстиції щодо поточного стану проведення реформи Державної пенітенціарної служби України.


Учасниками робочої групи було прийнято рішення про підтримку окремого законопроекту, представленого Профспілкою ДПтС по даному питанню. Авторам законопроекту доручено його доопрацювати, узгодивши суперечливі моменти з Міністерством юстиції та надіслати оновлену версію в оформленому вигляді до вівторка-середи цього тижня (12-13 липня).До кінця тижня даний законопроект планується зареєструвати.

Законопроект: «Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами»Всі учасники засідання погодилася, що прийняття даного законопроекту є важливим та необхідним в контексті ратифікацією Україною Стамбульської Конвенції. Зауваження, що стосуються законопроекту є "технічними", а тому робоча група підтримує необхідність реєстрації даного законопроекту.


Щодо проектів законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку підтвердження громадянства України та встановлення фактів, що мають юридичне значення» та проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-виконавчого кодексів України щодо адаптації порядку застосування окремих інститутів кримінального права до європейських стандартів» учасниками робочої групи прийнято рішення про доопрацювання даних законопроектів.

Порядок денний до IV зустрічі робочої групи буде надісланий згодом.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку