Засідання Комітету 23.05.2018

Опубліковано 18 травня 2018, о 11:56

 Комітет 

 23 травня 2018 року відбулося чергове засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності

Порядком денним на розгляд народних депутатів України – членів Комітету виносився ряд законопроектів, за результатами розгляду яких ухвалено наступні рішення:

1.                 Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення окремих положень з питань діяльності Державного бюро розслідувань» (реєстр. №7450). Повторне перше читання.

Розгляд зазначеного питання перенесено на одне з наступних засідань Комітету.

2.Про проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України з окремих питань діяльності Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції» (реєстр. 7470), поданий Кабінетом Міністрів України. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу та в цілому.

3. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання найменування та ознак належності до Національної поліції України» (реєстр. №7474), поданий Кабінетом Міністрів України. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу та в цілому.

4. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих положень цих актів з огляду на внесені Законом № 2120-VIII зміни» (реєстр. №8166), поданий народним депутатом України Бубликом Ю.В.

У зв’язку з відсутністю суб’єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

5. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за заперечення факту правомірності боротьби за незалежність України у XX столітті, факту Голодомору 1932-1933 років в Україні» (реєстр. №5692), поданий народним депутатом України Шухевичем Ю.Р. Перше читання.

На прохання автора законопроекту народного депутата України Шухевича Ю.Р повернути зазначений проект Закону суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

6. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення кримінальної відповідальності за порушення правового режиму використання прибережних захисних смуг» (реєстр. №5721), поданий народним депутатом України Шухевичем Ю.Р. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами  розгляду у першому читанні повернути зазначений проект Закону суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

7. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції та за проїзд на заборонний сигнал світлофора)» (реєстр. №7432), поданий народними депутатами України Ємцем Л.О. та Березою Б.Ю. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні відхилити зазначений проект Закону.

8. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України" (щодо посилення кримінальної відповідальності)» (реєстр. №4710), поданий народними депутатами України Шиньковичем А.В., Герегою О.В. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні відхилити зазначений проект Закону.

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку