Засідання Комітету 05.09.2018

Опубліковано 06 вересня 2018, о 16:32

 Комітет 

 


5 вересня 2018 року відбулося чергове засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

На розгляд народних депутатів України – членів Комітету виносився ряд законопроектів, за результатами розгляду яких ухвалено наступні рішення:

 

1. Про заслуховування:

- інформації Голови Конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття посад Директора Державного бюро розслідувань, першого заступника та заступника Директора Державного бюро розслідувань, директорів територіальних органів та керівників підрозділів центрального апарату Державного бюро розслідувань, працівників підрозділів внутрішнього контролю Державного бюро розслідувань Майданика Р.А. про результати роботи Конкурсної комісії по кадровому забезпеченню ДБР.

- інформації Директора Державного бюро розслідувань Труби Р.М. щодо залишення без розгляду подання Конкурсної комісії про призначення 27 переможців конкурсу на посади директорів територіальних управлінь та керівників підрозділів центрального апарату Державного бюро розслідувань, працівників підрозділу внутрішнього контролю Державного бюро розслідувань.

 

З огляду на те, що дана ситуація набула значного суспільного резонансу, а також на необхідності дотримання вимог Конституції та законів України, Комітет вирішив:

1. Інформацію Голови Конкурсної комісії Майданика Р.А., першого заступника Директора Державного бюро розслідувань Варченко О.О. та заступника Директора Державного бюро розслідувань Буряка О.О. щодо кадрового забезпечення Державного бюро розслідувань, зокрема щодо ситуації із 27 переможцями конкурсу на посади директорів територіальних управлінь та керівників підрозділів центрального апарату Державного бюро розслідувань, працівників підрозділу внутрішнього контролю Державного бюро розслідувань взяти до відома.

2. Рекомендувати Директору Державного бюро розслідувань Трубі Р.М. розглянути по суті подання Конкурсної комісії про призначення на посади директорів територіальних органів та керівників центрального апарату Державного бюро розслідувань, працівників внутрішнього контролю Державного бюро розслідувань переможців конкурсу від 18 липня 2018 року, призначити щодо означених осіб спеціальну перевірку та прийняти визначені законом рішення.

3. Повернутися на найближчому засіданні Комітету до розгляду проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань» (реєстр. № 5395–д) та переглянути попереднє рішення Комітету по деяким поправкам з метою уточнення окремих положень Закону.

4. Звернутися до правоохоронних органів щодо перевірки обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення Директором Державного бюро розслідувань, а саме вчинення діянь, що можуть містити ознаки злочину у сфері службової діяльності та, які завдають істотної шкоди інтересам окремих громадян чи державним інтересам.

Контроль за виконанням цього Рішення покладається на Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо зниження смертності та травматизму на дорогах України шляхом збільшення рівня користування ременями безпеки та мотошоломами)» (реєстр. № 8492),  поданий народними депутатами України Геращенком А.Ю., Крульком І.І. та іншими. Перше читання.

 Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

 

3. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів» (реєстр. № 8467), поданий народними депутатами України Ляшком О.В., Березюком О.Р., Мосійчуком І.В. та іншими. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами  розгляду у першому читанні повернути зазначений проект Закону суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

4. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо встановлення відповідальності за несвоєчасно надану або неналежним чином відповідь посадових осіб на депутатські запити та депутатські звернення народних депутатів України)» (реєстр. № 8520), поданий народними депутатами України Головком М.Й., Осуховським О.І. та іншими. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні відхилити зазначений проект Закону.

 

5. Про проект Закону України «Про внесення зміни до статті 248 Кримінального процесуального кодексу України (щодо порядку розгляду клопотань про надання дозволу на проведення негласних слідчих (розшукових) дій)» (реєстр. № 8555), поданий народними депутатами України Різаненком П.О., Алєксєєвим С.О. Перше читання.

 Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

 

6. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо операцій з металобрухтом та посилення відповідальності за викрадення телекомунікаційного обладнання)» (реєстр. № 6454), поданий народними депутатами України Данченком О.І., Семенухою Р.С. та іншими. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами  розгляду у першому читанні повернути зазначений проект Закону суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

7. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо надання слідчим та прокурорам права самостійного призначення окремих слідчих дій в ситуаціях, коли такі дії не зачіпають права та свободи інших осіб» (реєстр. № 8273), поданий народними депутатами України Одарченком Ю.В., Богданом Р.Д. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами  розгляду у першому читанні повернути зазначений проект Закону суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

8. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування» (реєстр. № 8490), поданий Кабінетом Міністрів України. Перше читання.

 Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

 

9. Про Звіт за підсумками роботи Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності за восьму сесію Верховної Ради України восьмого скликання (лютий – липень 2018 р.).

Затвердити Звіт за підсумками роботи Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності за восьму сесію Верховної Ради України восьмого скликання (лютий – липень 2018 р.).

 

10. Про проект Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на дев’яту сесію Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2018 року – лютий 2019 року).

Затвердити План роботи Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на дев’яту сесію Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2018 року – лютий 2019 року).

 

11. Про перелік законопроектів Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності для включення до проекту Порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2018 року – лютий 2019 року).

Затвердити перелік законопроектів Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності для включення до проекту Порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2018 року – лютий 2019 року).

 

 

12. Про орієнтований розклад засідань Комітету на період дев’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2018 року – лютий 2019 року).

Затвердити орієнтовний розклад засідань Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на період роботи восьмої сесії Верховної Ради України VIII скликання (вересень 2018 року –лютий 2019 року)

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку