Засідання Комітету 19.09.2018

Опубліковано 20 вересня 2018, о 16:40

 Комітет 



 

19 вересня 2018 року відбулося чергове засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

На розгляд народних депутатів України – членів Комітету виносився ряд законопроектів, за результатами розгляду яких ухвалено наступні рішення:

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень» (реєстр. № 7279-Д). Друге читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект в другому читанні та в цілому як Закон.

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань» (реєстр. №5395-Д). Друге читання. (Перегляд рішення Комітету від 06.06.18р. по окремим правкам).

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон у новій редакції.

3. Про проект Закону про внесення змін до статті 21 Закону України "Про Національну гвардію України" (щодо права на реабілітацію) (реєстр. № 6457), поданий народними депутатами України Березою Ю.М., Бондарем М.Л., Соляром В.М. та іншими. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

4. Про проект Закону України «Про внесення змін до статті 98 Кримінального процесуального кодексу України (щодо забезпечення визначеності протоколу слідчих дій)» (реєстр. №8475), поданий народним депутатом України   Микитасем М.В. Перше читання.

На прохання автора законопроекту розгляд зазначеного питання перенесено на одне з наступних засідань Комітету.

5. Про проект «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо вдосконалення судової практики у визначенні впливу наявних у обвинуваченого захворювань, вад та інших проявів, що виникли через вживання алкоголю, наркотичних або прирівняних речовин» (реєстр. №5686), поданий народними депутатами України Савчуком Ю.П., Мусієм О.С. та іншими. Перше читання.

На прохання автора законопроекту розгляд зазначеного питання перенесено на одне з наступних засідань Комітету.

6. Про проект Закону України «Про сервісні послуги та сервісні центри Міністерства внутрішніх справ України» (реєстр. №2567). Друге читання. Для зняття з розгляду внаслідок прийняття інших законодавчих актів чи з інших причин законопроект втратив актуальність.

Внести проект Постанови про зняття з розгляду зазначеного законопроекту та визнати такою, що втратила чинність Постанова Верховної Ради від 14.07.2015 року № 583-VIII.

7. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та підстав закриття кримінального провадження» (реєстр. № 6220). Друге читання. Для зняття з розгляду внаслідок прийняття інших законодавчих актів чи з інших причин законопроект втратив актуальність.

Внести проект Постанови про зняття з розгляду зазначеного законопроекту та визнати такою, що втратила чинність Постанова Верховної Ради від 13.04.2017 року № 2022-VIII.

8. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про встановлення та/або використання спеціальних сигнальних пристроїв)» (реєстр. №1137). Друге читання. Для зняття з розгляду внаслідок прийняття інших законодавчих актів чи з інших причин законопроект втратив актуальність.

Внести проект Постанови про зняття з розгляду зазначеного законопроекту та визнати такою, що втратила чинність Постанова Верховної Ради від 04.03.2015 року № 231-VIII.

9. Про заслуховування доповіді Постійного Президента України в Автономній Республіці Крим Бабіну Б.В. з питань, що відображені у Плані невідкладних заходів з протидії російської агресії з тимчасово окупованої території України в Криму, захисту інтересів держави, громадян України та українських юридичних осіб в Криму на 2018-2019 року.

          Інформацію взято до відома.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку