У зустрічі взяли участь народні депутати, Президент Європейської поліцейської спілки Герріт ван де Камп та співробітник Європейської поліцейської спілки з міжнародних зв'язків Жаклін Хірт, голова Профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України Анатолій Онищук.

Голова Комітету Андрій Кожем'якін ознайомив гостей з діяльністю Комітету та його підкомітетів, відзначив високий професійний рівень народних депутатів, які входять до складу Комітету.

А.Кожем'якін зазначив, що зараз суспільство стоїть на порозі реформи правоохоронної системи держави. "На цю реформу сьогодні чекають не тільки працівники міліції, а й весь український народ", - наголосив він. За його словами, Комітет готовий розглядати відповідний законопроект, відпрацювати його і внести на розгляд парламенту.

Народний депутат Віктор Король, зокрема, наголосив: "У нас сьогодні кадрова криза. Комітет підняв питання про відповідальність не окремих осіб, а тієї системи, яку за короткий час вдалося побудувати колишньому президенту. Ми не боїмося цього визнати. Ми хочемо реформувати всю систему так, щоб повернути повагу суспільства до працівника міліції, зробити для нього такий рівень соціального захисту, як у європейських країнах".

Члени Комітету подякували представникам Європейської поліцейської спілки за допомогу в реабілітації працівників правоохоронних органів України, які були поранені в зоні АТО, за кордоном і висловили сподівання, що ця допомога буде і далі надаватися.

Президент Європейської поліцейської спілки Герріт ван де Камп розповів про діяльність очолюваної ним спілки та про взаємодію з Профспілкою атестованих працівників органів внутрішніх справ у питаннях надання пораненим в зоні АТО працівникам міліції допомоги. Він також висловився за розширення цієї допомоги, зокрема, про те, що Європейська спілка зараз активно лобіює в Європейському парламенті питання про постачання транспортних засобів та обладнання для реабілітаційних центрів з тим, щоб вони могли більше надавати допомоги безпосередньо в Україні.

Стосовно реформування правоохоронної системи України Герріт ван де Камп зазначив, що існує багато моделей реформування системи в різних країнах. За його словами, питання у тому, що українці мають самі обрати найбільш прийнятну для себе модель, а Європейська поліцейська спілка готова надати допомогу у її впровадженні та поділитися своїм досвідом.

Під час зустрічі члени Комітету і представники Європейської поліцейської спілки також висловлювалися за поглиблення співпраці щодо законодавчого забезпечення реформи та організації реабілітації за кордоном працівників міліції - членів Профспілки, які отримали вогнепальні поранення під час акцій протесту в м. Києві у листопаді 2013 - лютому 2014 років та під час проведення антитерористичної операції на сході України.

(Адреса статті: http://iportal.rada.gov.ua/news/Novyny/Povidomlennya/100235.html)

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

11 квітня 2024 09:00
01 квітня 2024 14:47
12 березня 2024 16:00
23 лютого 2024 17:00
16 лютого 2024 09:00
22 січня 2024 09:00
09 січня 2024 18:35
25 грудня 2023 18:30
08 грудня 2023 18:27
20 листопада 2023 18:20