22 січня 2013 року відбулася зустріч Голови Комітету Андрія Кожем'якіна з Надзвичайним та Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні паном Крістофом Вайлем, у ході якої сторони обговорили діяльність Комітету та актуальні проблеми законодавчого забезпечення правоохоронної галузі в Україні.

Голова Комітету поінформував гостей про склад Комітету, його предмет відання, особливості здійснення законопроектної, організаційної та контрольної функцій Комітету.

Так, Андрій Кожем’якін нагадав присутнім, що 25 грудня 2012 року Верховна Рада України прийняла Постанову "Про комітети Верховної Ради України сьомого скликання". Відповідною Постановою утворено Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності у складі 16 народних депутатів України – представників усіх депутатських фракцій. При цьому, як зазначив Голова Комітету, лише 3 з 16 членів Комітету були народними депутатами минулого скликання, тобто відбулося значне оновлення депутатського складу.

Значну увагу в ході зустрічі було приділено і питанню предметів відання Комітету. Окресливши основні з них, Голова звернув увагу гостей і на відповідні зміни. Так, до предметів відання перейшли питання діяльності прикордонної служби, адже згідно з останніми реформами у системі виконавчої влади, прикордонна служба тепер координується Кабінетом Міністрів України через Міністерство внутрішніх справ України.

Разом з тим, Андрій Кожемякін наголосив на тому, що з предметів відання Комітету вилучено кримінальне процесуальне законодавство в частині діяльності прокурора та сторони обвинувачення і на сьогодні це питання віднесено до предмету відання Комітету з питань верховенства права та правосуддя. Такий стан речей, на думку Комітету, є не лише організаційно неправильним, а й порушує юридичну логіку побудови законодавства. Неможливо визначати статус прокурора, слідчого, оперативного працівника (що є предметом відання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності) без змін до "досудової" частини КПК. Тому, як зазначив Голова, Комітет вже вніс проект відповідної постанови, і має сподівання, що парламент його підтримає.

На запитання пана Посла щодо результатів законотворчої діяльності Комітету, Голова поінформував, що за період 4, 5 та 6 скликань Верховної Ради Комітет був одним із найбільш завантажених законопроектами. «Якщо брати загальну кількість комітетів, то ми мали би відповідати за кожен 27 законопроект. Але насправді кожен десятий законопроект був на опрацюванні в нашому комітеті. І це мало свій результат – кожен десятий з прийнятих парламентом законів був остаточно підготовлений тут, у Комітеті» - зауважив Андрій Кожемякін.

Наприкінці зустрічі учасники висловили вдячність один одному за професійну діяльність та наголосили на важливості підтримання започаткованого діалогу між сторонами. У свою чергу, Голова Комітету Андрій Кожемякін запевнив гостей в тому, що Комітет завжди відкритий для співпраці з посольствами зарубіжних держав, міжнародними структурами і партнерами та громадськістю.

Фото: Микола Білокопитов

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 09:00
24 квітня 2024 09:00
11 квітня 2024 09:00
01 квітня 2024 14:47
12 березня 2024 16:00
23 лютого 2024 17:00
16 лютого 2024 09:00
22 січня 2024 09:00
09 січня 2024 18:35
25 грудня 2023 18:30