Голова Комітету Андрій Кожем'якін, відкриваючи засідання, зазначив, що до складу Комітету обрано 19 народних депутатів. Він також нагадав, що першим заступником голови Комітету обрано Миколу Паламарчука, який у попередньому скликанні обіймав посаду заступника голови Комітету.

           (фото М. Білокопитова)

Заступниками Голови Комітету обрано Костенка Павла Петровича, Купрія Віталія Миколайовича, Мосійчука Ігора Володимировича; cекретарем Комітету обрано Геращенка Антона Юрійовича.

А.Кожем'якін зазначив, що чотири народні депутати вже працювали в Комітеті протягом попереднього скликання Верховної Ради.

Голова Комітету звернув увагу на те, що Комітет є "одним з передових за кількістю опрацьованих та поданих на розгляд Верховної Ради законопроектів".

На засіданні Комітету було розподілено обов'язки між головою Комітету та його заступниками, секретарем Комітету, головами підкомітетів та членами Комітету.

А.Кожем'якін поінформував про предмети відання Комітету та запропонував створити шість підкомітетів.

Члени Комітету підтримали пропозицію.

На засіданні Комітету було обрано:

головою підкомітету з питань діяльності органів внутрішніх справ, податкової міліції та інших правоохоронних органів народного депутата Віктора Короля;

головою підкомітету з питань боротьби з організованою злочинністю народного депутата Владислава Бухарєва;

головою підкомітету з питань діяльності органів прокуратури народного депутата Володимира Мисика;

головою підкомітету кримінального та кримінального процесуального законодавства народного депутата Володимира Соляра;

головою підкомітету з питань законодавства про адміністративні правопорушення народного депутата Євгена Дейдея;

головою підкомітету з питань діяльності Державної пенітенціарної служби народного депутата Юрія Мірошниченка.

Голова Комітету також окреслив завдання, які стоять перед Комітетом.

А.Кожем'якін звернувся до членів Комітету з проханням "вже сьогодні включитися у підготовку закону про проступки, розробка якого передбачена Кримінальним процесуальним Кодексом України".

За його словами, також потрібно допрацювати та прийняти законопроект про пробацію, підготовлений упродовж каденції Верховної Ради України шостого та сьомого скликань.

А.Кожем'якін зазначив, що Комітет працюватиме і над питанням проведення реформи у сфері діяльності пенітенціарної служби. Наслідком цієї роботи має стати прийняття парламентом нового кримінально-виконавчого законодавства, що відповідатиме європейським стандартам.

Комітет у своїй роботі також приділить увагу удосконаленню системи діяльності органів кримінальної юстиції у сфері безумовного дотримання прав та свобод людини та забезпечення законності.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 09:00
24 квітня 2024 09:00
11 квітня 2024 09:00
01 квітня 2024 14:47
12 березня 2024 16:00
23 лютого 2024 17:00
16 лютого 2024 09:00
22 січня 2024 09:00
09 січня 2024 18:35
25 грудня 2023 18:30