13 травня 2015 р. відбулось засідання Комітету Верховної ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на якому було розглянуто чотири законопроекти з питань реформування сектору внутрішньої безпеки держави.

Члени Комітету обговорили законопроекти "Про Національну поліцію" №2822, "Про органи внутрішніх справ" (№2561, доопрацьований), "Про сервісні послуги та сервісні центри Міністерства внутрішніх справ України" (№2567, доопрацьований), "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" (№2562, доопрацьований).

Законопроекти на засіданні Комітету представили Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та перший заступник Міністра Ека Згуладзе.

А.Аваков зазначив, що проект закону "Про Національну поліцію" визначає принципи, завдання, повноваження та функції новоствореного державного органу, забезпечує прозорість діяльності поліції, принципи її взаємодії з громадянським суспільством тощо.

За словами Міністра, його головним спрямуванням є створення нового державного органу, завданням якого буде захист прав та свобод людини.

Після його прийняття Закон "Про міліцію" втратить чинність.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Законопроект "Про органи внутрішніх справ" встановлює правові та організаційні засади діяльності центральних органів виконавчої влади України у сфері внутрішніх справ.

Проект визначає:

систему органів внутрішніх справ до якої входять Міністерство внутрішніх справ України, центральні органи виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра внутрішніх справ України, Національна гвардія України;

загальну структуру, чисельність МВС України, його основні завдання, до яких віднесено забезпечення нормативно-правового регулювання у сфері внутрішніх справ, визначення пріоритетних напрямків розвитку органів внутрішніх справ, інформування та надання роз'яснень щодо здійснення державної політики у сфері внутрішніх справ та ін.

Основним спрямуванням цього проекту є відкритість діяльності органів внутрішніх справ, його наближеність до інститутів громадянського суспільства, прозорість підготовки кадрів для органів внутрішніх справ України тощо.

Основним спрямуванням цього проекту є відкритість діяльності органів внутрішніх справ, його наближеність до інститутів громадянського суспільства, прозорість підготовки кадрів для органів внутрішніх справ України тощо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Законопроектом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" пропонується внести зміни до:

Кодексу України про адміністративні правопорушення, яким визначити нову систему відповідальності за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, що фіксуватимуться в автоматичному режимі і передбачає систему нарахування штрафних балів, особливості розгляду справ про такі адміністративні правопорушення тощо;

Кодексу адміністративного судочинства України та Закону "Про дорожній рух".

Особливістю цього проекту є забезпечення якомога меншого суб'єктивного впливу працівників поліції під час адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Законопроект "Про сервісні послуги та сервісні центри Міністерства внутрішніх справ України" визначає правові засади реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання сервісних послуг МВС України.

Його метою є зміна функцій МВС України від адміністративно-регулюючих до сервісних.

Проект визначає перелік суб'єктів з надання послуг МВС України, якими є центри з надання сервісних послуг та їх чіткий перелік та чіткий перелік таких послуг, а також строки їх надання.

Члени Комітету за результатами обговорення ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді законопроект №2822 включити до порядку денного сесії парламенту, а законопроекти №№2561, 2562 та 2567 розглянути на наступному засідання Комітету 20 травня ц.р. після отримання щодо них висновків Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 09:00
24 квітня 2024 09:00
11 квітня 2024 09:00
01 квітня 2024 14:47
12 березня 2024 16:00
23 лютого 2024 17:00
16 лютого 2024 09:00
22 січня 2024 09:00
09 січня 2024 18:35
25 грудня 2023 18:30