16 вересня 2015 року відбулося чергове засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Порядком денним на розгляд народних депутатів України – членів Комітету виносився ряд законопроектів, за результатами розгляду яких ухвалено наступні рішення:

1. Про визначення та рекомендування Верховній Раді України кандидатур до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

   Комітет розглянув подання депутатських фракцій та груп у Верховної Ради України щодо кандидатів до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України провести рейтингове голосування та за його наслідками – голосування з обрання члена комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі серед таких кандидатів:

1.     Волох Карл Максимович

2.     Горбач Володимир Анатолійович

3.     Деменко Анатолій Григорович

4.     Джованні Кесслер

5.     Дзира Ярослава Богданівна

6.     Левченко Катерина Борисівна

7.     Мері К. Батлер

8.     Нищук Євген Миколайович

9.     Рабінович Вадим Зіновійович

10. Філенко Володимир Пилипович

11. Шабунін Віталій Вікторович

12.  Шалайський Олексій Степанович

13.  Шишкін Віктор Іванович

14. Яценко Антон Володимирович

2. Про визначення та рекомендування Верховній Раді України кандидатур до складу комісій з проведення конкурсу на зайняття посади керівників місцевих прокуратур, їх перших заступників та заступників.

 Ухвалено рішення про продовження строку подачі пропозицій щодо кандидатур до складу п’яти комісій у містах Києві, Дніпропетровську, Львові, Одесі та Харкові, які проводитимуть конкурс на зайняття посад керівників місцевих прокуратур, їх перших заступників та заступників до 22 вересня 2015 року.

3.      Про проект  Закону України «Про Державне бюро розслідувань» (реєстр. № 2114).  Повторне друге читання.

 Перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

4. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків при його застосуванні»               (реєстр. № 2540а), поданий Кабінетом Міністрів України. Комітет головний. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду на пленарному засіданні у першому читанні законопроект відхилити.

5. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального та Цивільного кодексів України щодо вдосконалення інституту спеціальної конфіскації з метою усунення корупційних ризиків при її застосуванні» (реєстр. № 2541а), поданий Кабінетом Міністрів України. Комітет головний. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду на пленарному засіданні у першому читанні законопроект відхилити.

6. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо виконання рекомендацій Європейського Союзу з виконання Україною плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України стосовно уточнення підслідності органів досудового розслідування» (реєстр. № 2542а), поданий Кабінетом Міністрів України. Комітет головний. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

7. Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» щодо підрозділів, які провадять оперативно-розшукову діяльність» (реєстр. № 2292а), поданий народним депутатом України Кожем’якіним А.А. Комітет головний. Перше читання.

 Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні та в цілому як Закон України.

8. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за правопорушення у сфері поводження з відходами» (реєстр. № 2973), поданий Кабінетом Міністрів України.  Комітет головний. Перше читання.

 У зв’язку з відсутністю суб’єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

9. Про проект Закону України  «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо забезпечення окремим категоріям засуджених осіб права на правосудний вирок)» (реєстр. № 2033а), поданий народними депутатами України Сироїд О.І., Чумаком В.В. та іншими.  Комітет головний. Перше читання.

 Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

10. Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення порядку проведення досудового розслідування у формі дізнання» (реєстр. № 1221), поданий народними депутатами України Геращенком А.Ю., Єфремовою І.О. та іншими. Комітет головний. Перше читання.

Перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

11. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за ухилення від сплати аліментів» (реєстр. №2360), поданий народним депутатом України Помазановим А.В. Комітет головний. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами  розгляду у першому читанні відхилити зазначений проект Закону.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

02 травня 2024 17:00
26 квітня 2024 09:00
24 квітня 2024 09:00
11 квітня 2024 09:00
01 квітня 2024 14:47
12 березня 2024 16:00
23 лютого 2024 17:00
16 лютого 2024 09:00
22 січня 2024 09:00
09 січня 2024 18:35