3 листопада 2015 року відбулася зустріч Голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрія Кожем’якіна з представниками «Місії з оцінки потреб» на чолі з Петом Коксом.

Голова Місії поінформував присутніх про основні завдання, які стоять перед учасниками процесу реформування українського парламенту на виконання Меморандуму «Про взаєморозуміння між Верховною Радою України та Європейським Парламентом про спільні рамки парламентської підтримки та підвищення інституційної спроможності», основною метою якого є створення спільних рамок для парламентської підтримки і підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України.

Під час зустрічі Пет Кокс зазначив, що головним завданням  Місії є створення «Дорожньої карти щодо внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України». В ході складання «Дорожньої карти реформ» основна увага буде зосереджена на підвищенні якості законодавства та законодавчого процесу в Україні, перегляді Регламенту та інших документів, що визначають внутрішню організацію Верховної Ради України, посиленні кадрового потенціалу та реформуванні Апарату Верховної Ради України, розширення комунікацій і полегшення взаємодії Верховної Ради України з громадськістю, громадянським суспільством  а також з засобами масової інформації.

Голова Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін під час зустрічі з представниками Місії зосередив увагу на законотворчому процесі. За інформацією Голови, під час законопроектної роботи Комітет щільно співпрацює з державними міністерствами і відомствами, правоохоронними органами, залучає до роботи наукові установи та враховує експертні думки. Всі зауваження і пропозиції, отримані Комітетом під час законопроектної роботи ретельно аналізуються, доводяться до відома народних депутатів України – членів Комітету та обговорюються як під час роботи в підкомітетах, робочих групах так і на засіданнях Комітету.

 Також Голова Комітету зазначив, що на сьогодні Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності має на опрацюванні 232 проекти законів і постанов, серед яких є такі масштабні та важливі, як проект Закону України «Про Державне бюро розслідувань», проекти Законів України про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України,  Закону України «Про прокуратуру» тощо.

На думку Андрія Кожем’якіна, існують певні перешкоди в комунікаціях між Кабінетом Міністрів України та парламентськими комітетами, оскільки Кабмін не залучає представників Комітету до співпраці на етапі розробки проектів законодавчих актів, що в свою чергу призводить до виникнення певних неузгодженостей.

Однак, він також наголосив на тому, що робота  Комітету завжди націлена на максимально ефективні результати та законодавче врегулювання проблемних питань.

Окремо Андрій Кожем’якін зазначив, що робота Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності зажди є відкритою і прозорою і всі бажаючи можуть вільно відвідувати засідання.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

02 травня 2024 17:00
26 квітня 2024 09:00
24 квітня 2024 09:00
11 квітня 2024 09:00
01 квітня 2024 14:47
12 березня 2024 16:00
23 лютого 2024 17:00
16 лютого 2024 09:00
22 січня 2024 09:00
09 січня 2024 18:35