23 грудня 2015 року відбулося чергове засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Порядком денним на розгляд народних депутатів України – членів Комітету виносився ряд законопроектів, за результатами розгляду яких ухвалено наступні рішення:

Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо встановлення порядку передачі кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими органів прокуратури, до Національного антикорупційного бюро України), (реєстр. №3651), поданий народними депутатами України Лещенком С.А., Чумаком В.В. Комітет головний. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні відхилити зазначений проект Закону.

 

Про внесення зміни до Кримінального процесуального кодексу України щодо кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими органів прокуратури, (реєстр. №3651-1), поданий народними депутатами України Кожем`якіним А.А., Паламарчуком М.П. Комітет головний. Перше читання.

 

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні прийняти зазначений проект Закону за основу та в цілому як Закон України.

 

Про проект Закону України  «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо забезпечення окремим категоріям засуджених осіб права на правосудний вирок)» (реєстр. № 2033а). Друге читання.

 

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений проект Закону у другому читанні та в цілому як Закон України.

 

Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону" (щодо організації діяльності громадських формувань)» (реєстр. № 2144а), поданий Кабінетом Міністрів України. Комітет головний. Перше читання. (Виноситься вдруге).

 

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений проект Закону в першому читанні за основу.

 

Про проект Закону України «Про внесення зміни до статті 265 Кримінального кодексу України щодо добровільної здачі радіоактивних матеріалів» (реєстр. №2518а), поданий Кабінетом Міністрів України. Комітет головний. Перше читання.

 

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений проект Закону в першому читанні за основу.

 

Про проект Закону України «Про амністію у 2015 році» (реєстр. №2118). Друге читання.

 

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений проект Закону у другому читанні та в цілому як Закон України.

 

Про проект Закону України «Про внесення змін до статті 31 Кримінального процесуального кодексу України (щодо удосконалення механізму здійснення кримінального провадження в судді першої інстанції)» (реєстр. №3423), поданий народними депутатами України Ківаловим С.В., Матвійчуком Е.Л. Комітет головний. Перше читання.

 

У зв‘язку з відсутністю суб‘єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

 

Про проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за вживання наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів військовослужбовцями» (реєстр. №3156), поданий народними депутатами України Пашинським С.В., Вінником І.Ю. та інш.  Комітет головний. Перше читання.

 

У зв‘язку з відсутністю суб‘єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

 

  Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо удосконалення процедури внесення змін» (реєстр. №3542), поданий народними депутатами України Кожем’якіним А.А., Развадовським В.Й., Паламарчуком М.П. та іншими членами Комітету. Комітет головний. Перше читання.

 

         Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений проект Закону в першому читанні за основу.

 

  Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про охоронну діяльність" (щодо взаємодії з органами внутрішніх справ та права на короткоствольну напівавтоматичну нарізну вогнепальну зброю)» (реєстр. №2270а), поданий народним депутатом України Соляром В.М. Комітет головний. Перше читання.

 

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений проект Закону в першому читанні за основу.

 

Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо невідворотності покарання осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини)» (реєстр. №3465), поданий народними депутатами України Найємом Мустафою-Масі, Заліщук С.П. та іншими. Комітет головний. Перше читання.

 

Рекомендувати Верховній Раді України повернути зазначений проект Закону суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання організацій терористичними» (реєстр. № 1840). Повторне друге читання.

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України зняти з розгляду проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання організацій терористичними (реєстр. № 1840), поданий Кабінетом Міністрів України, як такий, що втратив актуальність.

2. Визнати такою, що втратила чинність, Постанову Верховної Ради України від 27 січня 2015 року № 131-VIII «Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання організацій терористичними».

 

Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Національну гвардію України" щодо удосконалення правових засад діяльності Національної гвардії України» (реєстр. №3703), поданий Президентом України.

 

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні прийняти зазначений проект Закону за основу та в цілому як Закон України з урахуванням пропозицій народних депутатів України

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

02 травня 2024 17:00
26 квітня 2024 09:00
24 квітня 2024 09:00
11 квітня 2024 09:00
01 квітня 2024 14:47
12 березня 2024 16:00
23 лютого 2024 17:00
16 лютого 2024 09:00
22 січня 2024 09:00
09 січня 2024 18:35