Порядком денним на розгляд народних депутатів України – членів Комітету виносився ряд законопроектів, за результатами розгляду яких ухвалено наступні рішення:
1. Про проект Закону України «Про внесення змін до статті 289 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом» (реєстр. №4559), поданий Кабінетом Міністрів України. Комітет головний. Перше читання.
 Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні відхилити зазначений проект Закону.
2. Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про попереднє ув'язнення» (щодо удосконалення окремих норм)» (реєстр. №4576), поданий Кабінетом Міністрів України. Комітет головний. Перше читання.
На прохання Голови підкомітету з питань діяльності Державної пенітенціарної служби Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Мірошниченка Ю.Р. розгляд зазначеного питання перенести на одне з наступних засідань Комітету.
3. Про проект Закону України «Про внесення зміни до статті 244-8 Кодексу України про адміністративні правопорушення» (реєстр. №4552), поданий Кабінетом Міністрів України. Комітет головний. Перше читання.
Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу та в цілому як Закон України.
 4. Про проект Закону України «Про амністію у 2016 році» (реєстр. №4255), поданий народними депутатами України Кожем’якіним А.А., Паламарчуком М.П. Комітет головний. Перше читання.
 Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.
 5. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення відповідальності за здійснення несанкціонованого доступу до інформаційних або інформаційно-телекомунікаційних систем» (реєстр. №2641), поданий народними депутатами України Данченком О.І., Бабенком В.Б. та іншими. Комітет головний. Перше читання.
 У зв’язку з відсутністю суб’єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

 6. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо посилення захисту прав потерпілого)» (реєстр. № 4499), поданий народними депутатами України Котвіцьким І.О., Єфремовою І.О. та іншими. Комітет головний. Перше читання.
 На прохання співавтора законопроекту н.д. Котвіцького І.О. розгляд зазначеного питання перенести на одне з наступних засідань Комітету.
 7. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення вимог законодавства у сферах цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню, пожежної та техногенної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб» (реєстр. №2342а), поданий народним депутатом України Дмитренком О.М. Комітет головний. Перше читання.
 У зв’язку з відсутністю суб’єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.
 8. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо звільнення від кримінальної відповідальності судді» (реєстр. №2545), поданий народним депутатом України Власенком С.В. Комітет головний. Перше читання.
Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.
 9. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо криміналізації контрабанди алкогольних напоїв, тютюнових виробів» (реєстр. № 3254), поданий народними депутатами України Пацканом В.В., Горватом Р.І. та іншими. Комітет головний. Повторне перше читання.
Перший заступник Голови Комітету Паламарчук М.П. доповів членам Комітету доопрацьований проект Закону реєстр. № 3254. За результатами розгляду редакція доопрацьованого законопроекту підтримки Комітету не знайшла.
10. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції)» (реєстр. № 4373). Комітет головний. Друге читання.
Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон України.
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

02 травня 2024 17:00
26 квітня 2024 09:00
24 квітня 2024 09:00
11 квітня 2024 09:00
01 квітня 2024 14:47
12 березня 2024 16:00
23 лютого 2024 17:00
16 лютого 2024 09:00
22 січня 2024 09:00
09 січня 2024 18:35