Порядком денним на розгляд народних депутатів України – членів Комітету виносився ряд законопроектів, за результатами розгляду яких ухвалено наступні рішення:

1. Про передумови та причини, які призвели до трагічних подій 04 грудня 2016 року в селі Княжичі Київської області, у результаті яких загинули працівники поліції та стан службового та досудового розслідування.

1)       Комітету взяти на контроль проведення досудового розслідування відповідного кримінального провадження та внутрішнього службового розслідування з щотижневим аналізом доповідей з Генеральної прокуратури України та Національної поліції України про стан та результати проведення цих розслідувань. Генеральній прокуратурі України та Національній поліції щоп’ятниці письмово інформувати Комітет  про стан та результати досудового розслідування та внутрішньої службової перевірки.

2)       Комітету, спільно з Міністерством внутрішніх справ України та Національною поліцією України, розробити та подати на розгляд Верховної Ради України законопроект в якому чітко визначити структуру органів поліції, їх повноваження та порядок взаємодії, а також порядок та заходи контролю формування професійного ядра ключових служб Національної поліції України (оперативні та слідчі підрозділи, патрульна поліція, поліція особливого призначення, підрозділи охорони та інші).

3)       Створити при Комітеті на базі підкомітету з питань діяльності органів внутрішніх справ, податкової міліції та інших правоохоронних органів Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, який очолює Король В.М. робочу групу щодо надання оцінки реформі Національної поліції  України та шляхів вирішення проблемних аспектів функціонування Національної поліції.                                      

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державне бюро розслідувань» щодо уточнення окремих положень» (реєстр. №5395), поданий народним депутатом України Паламарчуком М.П. Перше читання.

 Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу. 

3. Про проект Закону України «Про внесення змін до статті 469 Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань удосконалення інституту угод про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим» (реєстр. №5211), поданий народним депутатом України Паламарчуком М.П.   Перше читання. 

 Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

4. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення відповідальності за вчинені правопорушення у сфері інформаційної безпеки та боротьби з кіберзлочинністю», (реєстр. № 2133а), поданий народними депутатами України Кожем’якіним А.А., Бухарєвим В.В. та іншими. Повторне перше читання.

На  прохання доповідача законопроекту н.д. Бухарєва В.В. розгляд зазначеного питання перенести на одне з наступних засідань Комітету, для узгодження його термінології із проектом Закону України «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України» (реєстр. № 2126а), який готується Комітетом з питань інформатизації та зв'язку на друге читання.

5. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення відповідальності за вчинені правопорушення у сфері інформаційної безпеки та боротьби з кіберзлочинністю» (реєстр. № 2133а-1), поданий народним депутатом України Мосійчуком І.В.  Перше читання

На  прохання доповідача законопроекту н.д. Бухарєва В.В. розгляд зазначеного питання перенести на одне з наступних засідань Комітету.  

6.  Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про прокуратуру» у зв'язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)» в частині визначення правового статусу Національної академії прокуратури України» (реєстр. №5226-доопрацьований), поданий народними депутатами України Карпунцовим В.В., Помазановим А.В. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу та в цілому як Закон України.

7. Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Національну поліцію»(щодо уточнення вимог до осіб, які претендують на зайняття посади поліцейського)» (реєстр. № 5367), поданий народними депутатами України Немировським А.В., Рибаком І.П., Чепиногою В.М.  Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами  розгляду у першому читанні повернути зазначений проект Закону суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

8. Про проект Закону України «Про внесення зміни до статті 13 Закону України «Про Національну поліцію» (щодо утворення дорожньої поліції)» (реєстр. №5277), поданий народними депутатами України Немировським А.В., Развадовським В.Й.  Перше читання

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами  розгляду у першому читанні повернути зазначений проект Закону суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

9. Про проект Закону України «Про внесення зміни до статті 78 Закону України «Про Національну поліцію» (щодо уточнення стажу служби)» (реєстр. №3875), поданий народними депутатами України Развадовським В.Й., Паламарчуком М.П., Безбахом Я.Я. та інш. Перше читання.

  Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

10. Про проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Національну поліцію» щодо діяльності Професійної спілки працівників Національної поліції», поданий народними депутатами України Паламарчуком М.П., Королем В.М. (реєстр. № 3853). Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

11. Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту тварин від жорстокого поводження)» (реєстр. № 4895), поданий народним депутатом України Яценком А.В. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами  розгляду у першому читанні повернути зазначений проект Закону суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

12. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії жорстокому поводженню з тваринами» (реєстр. №4895-1), поданий народними депутатами України Білецьким А.Є., Петренком О.М., Мацолою Р.М та іншими. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами  розгляду у першому читанні повернути зазначений проект Закону суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

13. Проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами» (реєстр. № 5199), поданий народним депутатом України Дейдеєм Є.С. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

14. Проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо захисту тварин від жорстокого поводження)» (реєстр. № 5199-1), поданий народними депутатами України Сидорович Р.М., Сотник О.С. Костенко П.П.,  Опанасенко О.В. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект у першому читанні відхилити.

15. Про проект Закону України «Про внесення змін до статей 71 і 83 Закону України «Про Національну поліцію» щодо присвоєння чергових спеціальних звань» (реєстр. 5006). Друге читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон України.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

24 квітня 2024 09:00
11 квітня 2024 09:00
01 квітня 2024 14:47
12 березня 2024 16:00
23 лютого 2024 17:00
16 лютого 2024 09:00
22 січня 2024 09:00
09 січня 2024 18:35
25 грудня 2023 18:30
08 грудня 2023 18:27