На розгляд народних депутатів України – членів Комітету виносився ряд законопроектів, за результатами розгляду яких ухвалено наступні рішення:

1. Про заслуховування інформації заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. з приводу оприлюдненої у засобах масової інформації корупції в оборонному секторі, зокрема в державному концерні  «Укроборонпром», а також про діяльність антикорупційних органів в протидії кримінальним корупційним правопорушенням.

З огляду на те, що дана ситуація набула значного суспільного резонансу, а також на необхідності дотримання вимог Конституції та законів України, Комітет вирішив:

1) Інформацію керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. взяти до відома та використання в роботі.

2) Взяти на контроль, в межах компетенції Комітету, розслідування кримінальних проваджень в оборонному секторі, зокрема в державному концерні «Укроборонпром».

3)Рекомендувати керівництву Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України забезпечити участь своїх представників у роботі робочої групи при Комітеті з опрацювання проектів законів України про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне збагачення.

4) Про направлення звернення народного депутата України – члена Комітету Купрія В.М. до правоохоронних органів щодо розслідування кримінальних правопорушень та притягнення до відповідальності посадових осіб, винних у завданні збитків державі внаслідок корупції в оборонній сфері

5) Утворити при Комітеті робочу групу з напрацювання законодавчих змін щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро України.

Контроль за виконанням цього Рішення покладається на Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

2. Про інформацію Голови робочої групи Карпунцова В.В. щодо стану опрацювання проектів законів України про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне збагачення.

Інформацію заслухано.

3. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України» (реєстр. № 10082). Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

4. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення захисту суб'єктів господарювання від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів» (реєстр. № 7373). Друге читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон України.

5. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо протидії організованій злочинності (реєстр. № 10121-1). Перше читання. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

6. Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо систем моніторингу стану безпеки" (реєстр. № 10120). Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

7. Про проект Закону України "Про внесення зміни до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами)"
(реєстр. № 10131). Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

8. Про проект Закону України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо порушення правил перевезення дітей" (реєстр. № 10130). Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

12 березня 2024 16:00
23 лютого 2024 17:00
16 лютого 2024 09:00
22 січня 2024 09:00
09 січня 2024 18:35
25 грудня 2023 18:30
08 грудня 2023 18:27
20 листопада 2023 18:20
20 жовтня 2023 14:15
16 жовтня 2023 11:54