В роботі круглого столу прийняли участь народні депутати України, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, представники Офісу Президента України, Офісу Генерального прокурора, Міністерства закордонних справ України, Міністерства соціальної політики України, Служби безпеки України, Національної поліції України, Державної прикордонної служби України  та громадські організації.

Також в роботі круглого столу взяли участь другий секретар політичного відділу Посольства США в Україні Олена Кравців, депутат Парламенту Австрії Гудрун Куглер, радник з питань протидії людьми представники Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Тетяна Котляренко, представники Міжнародної організації з міграції, міжнародні експерти з питань протидії людьми, зокрема, засновник організації «DeliverFund» Нік МакКінглі.

У своєму виступі Голова Комітету Сергій Іонушас зазначив, що згідно з статистичними даними за часи незалежності нашої держави майже 260 тисяч українців стали жертвами торгівлі людьми, а в поточному році за фактами торгівлі людьми вже виявлено 225 кримінальних правопорушень, що майже на чверть більше, ніж торік, тому боротьба з цим явищем має бути в пріоритеті у правоохоронних та відповідних держаних органах.

Під час проведення заходу учасники обговорили питання актуалізації протидії торгівлі людьми, ознайомились із сучасними світовими тенденціями у  сфері боротьби із цим явищем та визначили напрями його подолання в Україні. Так, у своєму виступі співголова оргкомітету Національного Молитовного Сніданку США Даг Бьорлі відмітив, що понад 40 млн. населення світу стали жертвами торгівців людьми та зазначив, що кожна двохсота людина в світі знаходиться в поневоленні.  

Крім того, учасники заходу обговорили проекти законів щодо протидії торгівлі людьми, а саме «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення кримінальної відповідальності за торгівлю людьми» (реєстр. № 5134) та «Про внесення змін до статті 149 Кримінального кодексу України щодо забезпечення гармонізації кримінального законодавства з положеннями міжнародного права в частині регулювання кримінальної відповідальності за торгівлю людьми» (реєстр. № 5134-1).

      Представники громадських організацій під час виступів зосередили увагу на необхідності об’єднання зусиль державного та громадського сектору задля подолання такого явища як торгівля людьми.

За результатами проведення круглого столу учасники домовились про подальшу спільну роботу щодо напрацювання законодавчих ініціатив, які спрямовані на запобігання та протидію торгівлі людьми.   

Наприкінці заходу Голова Комітету Сергій Іонушас, зазначив, що Комітет з питань правоохоронної діяльності завжди відкритий для діалогу задля напрацювання якісних законодавчих змін у зазначених напрямках.

Звіт за результатами дослідження


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

12 березня 2024 16:00
23 лютого 2024 17:00
16 лютого 2024 09:00
22 січня 2024 09:00
09 січня 2024 18:35
25 грудня 2023 18:30
08 грудня 2023 18:27
20 листопада 2023 18:20
20 жовтня 2023 14:15
16 жовтня 2023 11:54