Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності

 

 

 

 

 

4

 

 

 17     грудня   2014 р.

 

 

 

 

Головує: Голова Комітету Кожем’якін А.А.

 

Присутні члени Комітету:  н.д. Паламарчук М.П., н.д. Купрій В.М., н.д. Костенко П.П., н.д. Геращенко А.Ю., н.д. Бухарєв В.В., н.д. Король В.М., н.д. Мисик В.Ю., н.д. Соляр В.М., н.д. Яценко А.В.

 

Присутні працівники секретаріату Комітету: Василькевич Я.І., Вітик І.Р., Шпортько О.М., Булаш М.П., Гільченко Л.М., Драп’ятий Б.Є., Іськова Т.А., Мельник О.М., Туренко О.М.  

 

Присутні:

 

народний депутат України – Луценко Ігор Вікторович,

начальник відділу взаємодії з Верховною Радою України Головного управління організаційного та правового забезпечення Генеральної прокуратури України – Янківський Володимир Михайлович,

представники ЗМІ.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про Рішення спільного засідання комітетів Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та з питань запобігання і протидії корупції на тему: «Про заходи, що вживаються Генеральною прокуратурою України, Міністерством внутрішніх справ України, Службою безпеки України з метою встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності осіб, винних у вчиненні злочинів проти мирних громадян 30.11.13 р., 01.12.13 р., 18 і 20.02.2014 р., та інших злочинів, пов‘язаних з викраденням, катуванням, побиттям громадян – учасників Революції гідності» від 10.12.2014 року

1. Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

 

І. СЛУХАЛИ: Про порядок денний засідання Комітету на 17.12.2014 року.

 

Доповів: н.д. Кожем’якін А.А.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити порядок денний засідання Комітету на 17.12.2014 року з  урахуванням пропозицій народних депутатів України – членів Комітету.

 

 

2. Розгляд питань порядку денного.

 

І. СЛУХАЛИ: Про Рішення спільного засідання комітетів Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та з питань запобігання і протидії корупції на тему: «Про заходи, що вживаються Генеральною прокуратурою України, Міністерством внутрішніх справ України, Службою безпеки України з метою встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності осіб, винних у вчиненні злочинів проти мирних громадян 30.11.13 р., 01.12.13 р., 18 і 20.02.2014 р., та інших злочинів, пов‘язаних з викраденням, катуванням, побиттям громадян – учасників Революції гідності» від 10.12.2014 року.

 

Доповів: н.д. Кожем’якін А.А.

Супроводження матеріалів – зав. секретаріату  Комітету Василькевич Я.І.

 

В обговоренні взяли участь:  н.д. Купрій В.М., н.д. Король В.М., н.д. Геращенко А.Ю., н.д. Костенко П.П., н.д. Паламарчук М.П., н.д. Соляр В.М., н.д. Яценко А.В.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити Рішення спільного засідання комітетів Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та з питань запобігання і протидії корупції на тему: «Про заходи, що вживаються Генеральною прокуратурою України, Міністерством внутрішніх справ України, Службою безпеки України з метою встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності осіб, винних у вчиненні злочинів проти мирних громадян 30.11.13 р., 01.12.13 р., 18 і 20.02.2014 р., та інших злочинів, пов‘язаних з викраденням, катуванням, побиттям громадян – учасників Революції гідності» від 10.12.2014 року,  врахувавши зауваження та пропозиції народних депутатів України – членів Комітету.

 

3. Різне.

 

І. СЛУХАЛИ: Про інформацію заступника Голови Комітету Купрія В.М. щодо неналежної роботи органів прокуратури та інших правоохоронних органів наслідком чого стала відмова Інтерполу оголосити в міжнародний розшук розшукуваних Україною колишніх державних чиновників, а Рада Європейського Союзу переглядає режим міжнародних санкцій щодо 29 осіб, які підозрюються у привласненні українських державних активів.

 

Доповів: н.д. Купрій В.М.

 

В обговоренні взяли участь: н.д. Король В.М., н.д. Геращенко А.Ю., н.д. Кожем’якін А.А.

 

УХВАЛИЛИ: 1. На підставі статті 4, пункту 9 статті 14 Закону України “Про комітети Верховної Ради України”, звернутися до Генерального прокурора України Яреми В.Г. із запитом щодо надання до Комітету інформації стосовно:

1) повного списку осіб, громадян України стосовно майна та фінансових ресурсів яких застосовано міжнародні санкції (користування ними заблоковано);

2) повного переліку осіб, громадян України з майна та фінансових ресурсів яких вже знято міжнародні санкції, тобто, майно і фінансові ресурси їм яким уже повернуті, а також зазначити, що стало причиною зняття таких санкцій;

3) осіб стосовно яких міжнародні санкції з їх майна та фінансових ресурсів можуть бути скасовані (зняті) вже найближчим часом і повідомити причини такого можливого рішення;

4) заходів, які вживаються Генпрокуратурою щодо недопущення зняття міжнародних санкцій.

2. У випадку зняття міжнародних санкцій з майна та фінансових ресурсів цих осіб Генеральному прокурору України провести об’єктивні службові розслідування законності дій працівників правоохоронних органів, що стало наслідком скасування міжнародних санкцій, та у разі виявлення порушень у їх діях,  притягнути винних до передбаченої законодавством відповідальності.

 

 

Голова Комітету                                                             А.Кожем’якін

 

 

Секретар Комітету                                                         А.Геращенко

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”