Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності

 

 

 

 

 

1

 

 

 5     грудня   2014 р.

 

 

 

 

Головує: Голова Комітету Кожем’якін А.А.

 

Присутні члени Комітету:  н.д. Паламарчук М.П., н.д. Костенко П.П., Купрій В.М., н.д. Мосійчук І.В.,  н.д. Геращенко А.Ю., н.д. Барвіненко В.Д., н.д. Дейдей Є.С., н.д. Король В.М., н.д. Мацола Р.М., н.д. Мисик В.Ю., н.д. Мірошніченко Ю.Р., н.д. Соляр В.М., н.д. Яценко А.В.

 

Присутні працівники секретаріату Комітету: Василькевич Я.І., Вітик І.Р., Шпортько О.М., Булаш М.П., Гільченко Л.М., Драп’ятий Б.Є., Іськова Т.А., Мельник О.М., Туренко О.М.  

 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Інформація Голови Комітету Кожем‘якіна А.А. про Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

2. Про розподіл обов’язків між Головою Комітету та його заступниками, секретарем Комітету, головами підкомітетів та членами Комітету.

3. Про створення підкомітетів Комітету з питань законодавчого забезпечення  правоохоронної діяльності та предмети їх відання.

4. Різне.

 

 

 

1. Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

 

І. СЛУХАЛИ: Про порядок денний засідання Комітету на 05.12.2014 року.

 

Доповів: н.д. Кожем’якін А.А.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити порядок денний засідання Комітету на 05.12.2014 року.

 

2. Розгляд питань порядку денного.

 

 

І. СЛУХАЛИ: Інформація Голови Комітету Кожем‘якіна А.А. про Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Доповів: н.д. Кожем’якін А.А.

Супроводження матеріалів - завідувач секретаріату  Василькевич Я.І.

 

УХВАЛИЛИ: Взяти до відома інформацію Голови Комітету            Кожем‘якіна А.А. про Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

ІІ.СЛУХАЛИ: Про розподіл обов’язків між Головою Комітету та його заступниками, секретарем Комітету, головами підкомітетів та членами Комітету.

 

Доповів: н.д. Кожем’якін А.А.

Супроводження матеріалів - завідувач секретаріату  Василькевич Я.І.

 

В обговоренні взяли участь: н.д. Костенко П.П., н.д. Мосійчук І.В., н.д. Купрій В.М., н.д. Геращенко А.Ю., н.д. Король В.М., н.д. Паламарчук М.П.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Взяти за основу розподіл обов’язків між Головою Комітету та його заступниками, секретарем Комітету, головами підкомітетів та членами Комітету.

2. Доручити секретаріату Комітету опрацювати з урахуванням зауважень та пропозицій народних депутатів України – членів Комітету проект розподілу обов’язків між заступниками Голови Комітету і винести його для обговорення та затвердження на наступне засідання Комітету.

 

ІІІ.СЛУХАЛИ: Про створення підкомітетів Комітету з питань законодавчого забезпечення  правоохоронної діяльності та предмети їх відання.     

Доповів: н.д. Кожем’якін А.А.

Супроводження матеріалів - завідувач секретаріату  Василькевич Я.І.

 

В обговоренні взяли участь: н.д. Мосійчук І.В., н.д. Геращенко А.Ю., н.д. Король В.М., н.д. Паламарчук М.П., н.д. Яценко А.В., н.д. Костенко П.П., н.д. Купрій В.М.

 

УХВАЛИЛИ: Створити у складі Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності шість підкомітетів та закріпити за ними основні предмети відання:  

 

1.   Підкомітет з питань діяльності органів прокуратури

-            організація та діяльність органів прокуратури;

-            державний захист учасників кримінального судочинства та державний захист суддів, працівників правоохоронних органів.

 

2. Підкомітет з питань діяльності органів внутрішніх справ, податкової міліції  та інших правоохоронних органів

-            організація та діяльність органів внутрішніх справ, податкової міліції (в частині оперативно-розшукової діяльності), органів досудового слідства та інших правоохоронних органів;

-            соціальний захист працівників правоохоронних органів та членів їх сімей;

-            організація охорони громадського порядку та громадської безпеки.

 

3. Підкомітет кримінального законодавства та кримінального процесуального законодавства

-            кримінальне законодавство;

-            кримінальне процесуальне законодавство;

-            оперативно -розшукова діяльність.

 

4. Підкомітет з питань законодавства про адміністративні правопорушення

-            законодавства про адміністративні правопорушення;

-            організація охорони громадського порядку та громадської безпеки;

-            запобігання злочинам та здійснення адміністративного нагляду за особами, звільненими з місць позбавлення волі.

 

5. Підкомітет  з   питань   діяльності Державної пенітенціарної служби

-            організація і діяльність органів та установ виконання покарань;

-            законодавство з питань виконання кримінальних покарань.

 

6. Підкомітет  з   питань   боротьби з організованою злочинністю

-            організація і діяльність підрозділів з питань боротьби з організованою злочинністю;

-            законодавство з питань боротьби з організованою злочинністю;

-            охоронна і  детективна діяльність.

                           

 ІV.СЛУХАЛИ: Про обрання голів підкомітетів Комітету з питань законодавчого забезпечення  правоохоронної діяльності.

 

Доповів: н.д. Кожем’якін А.А.

Супроводження матеріалів - завідувач секретаріату  Василькевич Я.І.

 

В обговоренні взяли участь: н.д. Паламарчук М.П., н.д. Король В.М., н.д. Мосійчук І.В., н.д. Геращенко А.Ю., н.д. Мірошниченко Ю.Р., н.д. Яценко А.В., н.д. Костенко П.П., н.д. Купрій В.М., н.д. Соляр В.М., н.д. Барвіненко В.Д., н.д. Мисик В.Ю., н.д. Дейдей Є.С.

 

УХВАЛИЛИ: Обрати:

 

1). Народного депутата України Мисика Володимира Юрійовича головою підкомітету з питань діяльності органів прокуратури.

                              

2).  Народного депутата України КОРОЛЯ Віктора Миколайовича - головою підкомітету з питань діяльності органів внутрішніх справ, податкової міліції  та інших правоохоронних органів.

                           

3). Народного депутата України ДЕЙДЕЯ Євгена Сергійовича - головою підкомітету з питань законодавства про адміністративні правопорушення.

                           

4). Народного депутата України МІРОШНИЧЕНКА Юрія Романовича - головою підкомітету  з   питань   діяльності Державної пенітенціарної служби.

 

5). Народного депутата України БУХАРЄВА Владислава Вікторовича - головою підкомітету з питань боротьби з організованою злочинністю.

 

6). Народного депутата України СОЛЯРА Володимира Мироновича - головою підкомітету кримінального та кримінального процесуального законодавства.

 

V.СЛУХАЛИ: Про доповнення предметів відання Комітету питання щодо організацій та діяльності органів досудового розслідування.

  

Доповів: н.д. Король В.М.

 

В обговоренні взяли участь: н.д. Кожем’якін А.А., н.д. Паламарчук М.П.

 

УХВАЛИЛИ: Доповнити предмети відання підкомітету з питань діяльності органів внутрішніх справ, податкової міліції  та інших правоохоронних органів питанням організацій та діяльності усіх органів досудового розслідування.

                         

 

VІ.СЛУХАЛИ: Про інформацію щодо заходів, які вживалися з метою притягнення до кримінальної відповідальності та покарання винних у вчиненні злочинів проти учасників «Революції гідності», у тому числі злочинів, вчинених 30 листопада 2013 року відносно мирних студентів, 1 грудня проти учасників мирних демонстрацій, вбивств мирних протестувальників 18-20 лютого 2014 року, а також розслідування інших злочинів (побиття мирних людей, їх катування, викрадення тощо).

  

Доповів: н.д. Кожем’якін А.А.

 

В обговоренні взяли участь: н.д. Король В.М., н.д. Геращенко А.Ю., н.д. Мосійчук І.В.

 

УХВАЛИЛИ: Запросити на наступне засідання Комітету Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ України, Голову служби безпеки, Голову Державної пенітенціарної служби України для надання інформації щодо заходів, які вживаються Генеральною прокуратурою України, Міністерством внутрішніх справ України, Службою безпеки України з метою встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності осіб, винних у вчиненні злочинів проти мирних громадян 30.11.2013 р., 01.12.2013 р., 18 і 20.02.2014 р., та інших злочинів, пов’язаних з викраденням, катуванням, побиттям громадян – учасників Революції гідності.

 

VІІ.СЛУХАЛИ: Про організаційні моменти подальшої роботи Комітету та проведення засідань Комітету.

  

Доповів: н.д. Кожем’якін А.А.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Довести до відома міністрів та інших керівників центральних органів виконавчої влади щодо обов’язкової їх участі (або на рівні не нижче заступників керівників цих відомств) в засіданнях Комітету при розгляді проектів законів України, внесених Президентом України, Кабінетом Міністрів України, Національним банком України, а так само інших питань, на яких присутність перших осіб відповідних міністерств та відомств Комітетом визнано необхідною.

2. У разі відсутності на засіданні Комітету вищезазначених осіб, а також народних депутатів України, законопроекти яких включені до порядку денного, вони знімаються з розгляду та переноситься на одне з наступних засідань Комітету

                           

Голова Комітету                                                             А.Кожем’якін

 

 

Секретар Комітету                                                         А.Геращенко

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”