Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності

 

 

 

 

 

  34

 

 

   09     грудня     2015 р.

 

 

Головує: Голова Комітету Кожем’якін А.А.

 

Присутні члени Комітету: н.д. Костенко П.П., н.д. Геращенко А.Ю., н.д. Барвіненко В.Д., н.д. Безбах Я.Я., н.д. Бухарєв В.В., н.д. Король В.М., н.д. Котвіцький І.О., н.д. Мацола Р.М., н.д. Мисик В.Ю., н.д. Мірошниченко Ю.Р., н.д. Развадовський В.Й.

 

Присутні працівники секретаріату Комітету:  Драп’ятий Б.Є., Шпортько О.М., Гільченко Л.М., Іськова Т.А., Соболевський І.В., Туренко О.М.

 

Запрошені:

 

народний депутат України Недава Олег Анатолійович,

народний депутат України Поляков Максим Анатолійович,

народний депутат України Дехтярчук Олександр Володимирович,

народний депутат України – Чижмарь Юрій Васильович,

народний депутат України – Каплін Сергій Миколайович,

народний депутат України – Левус Андрій Мар’янович,

народний депутат України – Левченко Юрій Володимирович,

народний депутат України – Голубов Дмитро Іванович,

народний депутат України – Ярош Дмитро Анатолійович,

Міністр внутрішніх справ України – Аваков Арсен Борисович,

Міністр юстиції України – Петренко Павло Дмитрович,

Міністр аграрної політики та продовольства України – Павленко Олексій Михайлович,

Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі,

Міністр економічного розвитку і торгівлі – Абромавичус Айварас.

 

Присутні:

заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції – Рутицька Владислава Валеріївна,

заступник Міністра – керівник Апарату Міністерства економічного розвитку і торгівлі України – Клименко Юлія Леонідівна,

заступник Міністра юстиції України – Шкляр Сергій Володимирович,

заступник Міністра – керівник Апарату Міністерства охорони здоров’я України  – Василишин Роман Йосипович,

Голова Державного агентство рибного господарства України – Ковалів Ярема Богданович,

заступник начальника Управління правового забезпечення Державної прикордонної служби України – Середній Віктор Васильович,

начальник управління прикордонної служби Департаменту охорони Державного кордону Державної прикордонної служби України – Яценко Ігор Миколайович,

заступник начальника Управління фармацевтичної діяльності та якості фармацевтичної продукції Міністерства охорони здоров’я – Кеда Юрій Миколайович,

директор Департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України – Семеніхін Володимир Олександрович,

 заступник директора Департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України – Прокопець Валерій Юрійович,

заступник начальника управління реформування державного регулювання бізнесу Департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України – Маковський Віталій Михайлович,

директор департаменту правового забезпечення МВС - Горбась Денис Володимирович,

заступник директора департаменту міжнародного права Міністерства юстиції України   – Шевченко Катерина Георгіївна,

заступник начальника управління митної політики - начальник відділу митної справи департаменту податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку Мінфіну – Бедаш Сергій Анатолійович,

позаштатний радник Міністра економічного розвитку і торгівлі України -  Гненний Костянтин Едуардович,

юридичний відділ Державної служби України з лікарських засобів –Скобельська Ольга Романівна.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

 1. Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону" (щодо організації діяльності громадських формувань)» (реєстр. № 2144а), поданий Кабінетом Міністрів України. Комітет головний. Перше читання.

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства» (реєстр. № 2467а), поданий Кабінетом Міністрів України. Комітет головний. Перше читання.

3. Про проект Закону України «Про внесення змін до статей 256 і 285 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо електронної копії постанови суду)» (реєстр. № 2546а), поданий Кабінетом Міністрів України. Комітет головний. Перше читання.

4. Про проект Закону України «Про несення зміни до статті 244-8 Кодексу України про адміністративні правопорушення» (реєстр. №2040а), поданий Кабінетом Міністрів України. Комітет головний. Перше читання.

5. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за правопорушення у сфері поводження з відходами» (реєстр. №2973), поданий Кабінетом Міністрів України.  Комітет головний. Перше читання. (Виноситься вдруге).

6. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення вимог щодо поводження з відходами та благоустрою територій)» (реєстр. №1816 -Доопрацьований), поданий народними депутатами України Томенком М.В., Недавою О.А. Комітет головний. Перше читання. (Виноситься вчетверте).

7. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо відповідальності за виготовлення, зберігання, розповсюдження матеріалів, які пропагують тоталітаризм та тероризм)» (реєстр. №2453), поданий народними депутатами України Дехтярчуком О.В., Яніцьким В.П. Комітет головний. Перше читання. (Виноситься вдруге).

8. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за публічне заперечення факту військової агресії країною, яка визнана Верховною Радою України країною-агресором» (реєстр. №2486), поданий народними депутатами України Чижмарем Ю.В., Ляшком О.В. Комітет головний. Перше читання. (Виноситься вдруге).

9. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо криміналізації контрабанди підакцизних і контрафактних товарів (продукції) у великих розмірах» (реєстр. №2840), поданий народними депутатами України Парубієом А.В., Левусом А.М. та іншими. Комітет головний. Перше читання. (Виноситься вдруге).

10. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо підвищення відповідальності за порушення, пов'язані з корупційною складовою)» (реєстр. №2614), поданий народними депутатами України Поляковим М.А., Силантьєвим Д.О. та іншими. Комітет головний. Перше читання.

11. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за невиконання обов'язків народного депутата України» (реєстр. №2141а), поданий народним депутатом України Левченком Ю.В. Комітет головний. Перше читання. (Виноситься вдруге).

12. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо впровадження смертної кари як виду покарання за корупційні злочини)» (реєстр. №2159а), поданий народним депутатом України Капліним С.М. Комітет головний. Перше читання.

13. Проект Закону про внесення змін до статті 27 Кримінального процесуального кодексу України (щодо приведення у відповідність до Конституції України та узгодження із Законом України "Про забезпечення права на справедливий суд") (реєстр. № 3268), поданий народним депутатом Голубовим Д.І.

14. Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо врегулювання порядку притягнення до відповідальності за порушення законодавства про доступ до публічної інформації (реєстр. № 2429), поданий народним депутатом Ярошем Д.А.  (Виноситься вчетверте).

15. РІЗНЕ.

 

 

 

 

1. Про затвердження порядку денного засідання Комітету

 

І. СЛУХАЛИ: Про порядок денний засідання Комітету на 09.12.2015 року.

 

Доповів: н.д. Кожем’якін А.А.

 

В обговоренні взяли участь: н.д. Геращенко А.Ю., н.д. Костенко П.П., Безбах Я.Я.

 

Пропозиція секретаря Комтету Геращенка А.Ю.:  Розглянути Пропозиції Президента до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про Національну поліцію".

 

Проголосовано:               “за” – 3

                                        “проти” – 6

                                        “утрималось” -  3

 

Пропозицію не підтримано.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити порядок денний засідання Комітету на 09.12.2015 року.

 

Проголосовано:               “за” – одноголосно

                                        “проти” – 0

                                        “утрималось” -  0

 

 

2. Розгляд питань порядку денного

 

І. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону" (щодо організації діяльності громадських формувань)» (реєстр. № 2144а), поданий Кабінетом Міністрів України. Комітет головний. Перше читання.

 

Доповів: н.д. Кожем’якін А.А.

Супроводження матеріалів – головний консультант Гільченко Л.М.

 

УХВАЛИЛИ: У зв‘язку з відсутністю представника суб‘єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету

 

Проголосовано:               “за” – одноголосно

                                        “проти” – 0

                                        “утрималось” -  0

 

ІІ. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства» (реєстр. № 2467а), поданий Кабінетом Міністрів України. Комітет головний. Перше читання.

 

Доповіли: н.д. Шкляр С.В., н.д. Король В.М.

Супроводження матеріалів – головний консультант Соболевський І.В.

 

В обговоренні взяли участь: н.д. Кожем’якін А.А., н.д. Костенко П.П.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений проект Закону в першому читанні за основу.

 

Проголосовано:               “за” – одноголосно

                                        “проти” – 0

                                        “утрималось” -  0

 

ІІІ. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про внесення змін до статей 256 і 285 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо електронної копії постанови суду)» (реєстр. № 2546а), поданий Кабінетом Міністрів України. Комітет головний. Перше читання.

 

Доповіли: Ковалів Я.Б., н.д. Костенко П.П.

Супроводження матеріалів – головний консультант Туренко О.М.

 

В обговоренні взяли участь: н.д. Мірошниченко Ю.Р., н.д. Кожем’якін А.А., Рутицька В.В.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений проект Закону в першому читанні за основу.

 

Проголосовано:               “за” – одноголосно

                                        “проти” – 0

                                        “утрималось” -  0

 

ІV. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про несення зміни до статті 244-8 Кодексу України про адміністративні правопорушення» (реєстр. №2040а), поданий Кабінетом Міністрів України. Комітет головний. Перше читання.

 

Доповіли: Василишин Р.Й., н.д. Король В.М.

Супроводження матеріалів – головний консультант Туренко О.М.

 

В обговоренні взяли участь: н.д. Кожем’якін А.А.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений проект Закону в першому читанні за основу.

 

Проголосовано:               “за” – одноголосно

                                        “проти” – 0

                                        “утрималось” -  0

 

V. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за правопорушення у сфері поводження з відходами» (реєстр. №2973), поданий Кабінетом Міністрів України.  Комітет головний. Перше читання. (Виноситься вдруге).

 

Доповіли: Клименко Ю.Л., н.д. Кожем’якін А.А.

Супроводження матеріалів – головний консультант Іськова Т.М.

 

В обговоренні взяли участь: н.д. Король В.М., н.д. Мірошниченко Ю.Р., н.д. Безбах Я.Я., н.д. Мисик В.Ю., н.д. Геращенко А.Ю.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України повернути зазначений проект Закону суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Проголосовано:               “за” – одноголосно

                                        “проти” – 0

                                        “утрималось” -  0

 

VІ. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за публічне заперечення факту військової агресії країною, яка визнана Верховною Радою України країною-агресором» (реєстр. №2486), поданий народними депутатами України Чижмарем Ю.В., Ляшком О.В. Комітет головний. Перше читання.

 

Доповіли: н.д. Чижмар Ю.В., н.д. Король В.М.

Супроводження матеріалів – головний консультант Соболевский І.В.

 

В обговоренні взяли участь: н.д. Мисик Ю.В., н.д. Безбах Я.Я., н.д. Мірошниченко Ю.Р., н.д. Развадовський В.Й., н.д. Кожем’якін А.А., н.д. Геращенко А.Ю.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України повернути зазначений проект Закону суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Проголосовано:                         “за” – 11

                                               “проти” – 0

                                               “утрималось” -  0

                                               “не голосувало” - 1

 

Інформація Голови Комітету А.Кожем’якіна щодо присутності суб’єктів права законодавчої ініціативи на засіданні Комітету та можливого, на підставі  листів народних депутатів України, розгляду проектів законів без їх участі.

 

В обговоренні взяли участь: н.д. Бухарєв В.В., н.д. Развадовський В.Й., н.д. Барвіненко В.Д., н.д. Безбах Я.Я.

 

УХВАЛИЛИ: Проекти законів, які вже неодноразово включалися до порядків денних засідань Комітету та розгляд яких переносився через відсутність суб’єктів права законодавчої ініціативи - розглянути без їх участі.

 

Проголосовано:               “за” – одноголосно

                                        “проти” – 0

                                        “утрималось” -  0

 

VІІ. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо відповідальності за виготовлення, зберігання, розповсюдження матеріалів, які пропагують тоталітаризм та тероризм)» (реєстр. №2453), поданий народними депутатами України Дехтярчуком О.В., Яніцьким В.П. Комітет головний. Перше читання.

 

Доповів: н.д. Король В.М.

Супроводження матеріалів – головний консультант Соболевский І.В.

 

В обговоренні взяли участь: н.д. Кожем’якін А.А.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України повернути зазначений проект Закону суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Проголосовано:               “за” – одноголосно

                                        “проти” – 0

                                        “утрималось” -  0

 

VІІІ. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо криміналізації контрабанди підакцизних і контрафактних товарів (продукції) у великих розмірах» (реєстр. №2840), поданий народними депутатами України Парубієом А.В., Левусом А.М. та іншими. Комітет головний. Перше читання.

 

Доповів: н.д. Бухарєв В.В.

Супроводження матеріалів – головний консультант Соболевский І.В.

 

В обговоренні взяли участь: н.д. Геращенко А.Ю., н.д. Король В.М., н.д Кожем’якін А.А.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України повернути зазначений проект Закону суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Проголосовано:               “за” – одноголосно

                                       “проти” – 0

                                       “утрималось” -  0

 

ІХ. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за невиконання обов'язків народного депутата України» (реєстр. №2141а), поданий народним депутатом України Левченком Ю.В. Комітет головний. Перше читання. (Виноситься вдруге).

 

Доповів: н.д. Безбах Я.Я.

Супроводження матеріалів – головний консультант Соболевский І.В.

 

В обговоренні взяли участь: н.д. Геращенко А.Ю., н.д. Мірошниченко Ю.Р., н.д. Кожем’якін А.А.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України відхилити зазначений проект Закону.

 

Проголосовано:                         “за” – 11

                                               “проти” – 0

                                               “утрималось” - 1

Х. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо впровадження смертної кари як виду покарання за корупційні злочини)» (реєстр. №2159а), поданий народним депутатом України Капліним С.М. Комітет головний. Перше читання.

 

Доповів: н.д. Кожем’якін А.А.

Супроводження матеріалів – головний консультант Соболевский І.В.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України відхилити зазначений проект Закону.

 

Проголосовано:                         “за” – одноголосно

                                               “проти” – 0

                                               “утрималось” - 0

 

ХІ. СЛУХАЛИ: Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо врегулювання порядку притягнення до відповідальності за порушення законодавства про доступ до публічної інформації (реєстр. №2429), поданий народним депутатом Ярошем Д.А.  (Виноситься вчетверте).

 

Доповів:  н.д. Кожем’якін А.А.

        Супроводження матеріалів – головний консультант Туренко О.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України відхилити зазначений проект Закону.

 

Проголосовано:                      “за” – одноголосно

                                               “проти” – 0

                                               “утрималось” -  0

 

ХІІ. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення вимог щодо поводження з відходами та благоустрою територій)» (реєстр. №1816-Доопрацьований), поданий народними депутатами України Томенком М.В., Недавою О.А. Комітет головний. Перше читання.

 

Доповів: н.д. Кожем’якін А.А.

Супроводження матеріалів – головний консультант Гільченко Л.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений проект Закону в першому читанні за основу.

 

Проголосовано:               “за” – одноголосно

                                        “проти” – 0

                                        “утрималось” -  0

ХІІІ. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо підвищення відповідальності за порушення, пов'язані з корупційною складовою)» (реєстр. №2614), поданий народними депутатами України Поляковим М.А., Силантьєвим Д.О. та іншими. Комітет головний. Перше читання.

 

Доповів: н.д. Кожем’якін А.А.

Супроводження матеріалів – головний консультант Соболевский І.В.

 

УХВАЛИЛИ: У зв‘язку з відсутністю суб‘єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

 

Проголосовано:                         “за” – одноголосно

                                               “проти” – 0

                                               “утрималось” - 0

 

ХІV. СЛУХАЛИ: Проект Закону про внесення змін до статті 27 Кримінального процесуального кодексу України (щодо приведення у відповідність до Конституції України та узгодження із Законом України "Про забезпечення права на справедливий суд") (реєстр. № 3268), поданий народним депутатом Голубовим Д.І.

 

Доповів:  н.д. Кожем’якін А.А.

       Супроводження матеріалів – головний консультант Туренко О.М.

 

УХВАЛИЛИ: У зв‘язку з відсутністю суб‘єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

 

Проголосовано:                      “за” – одноголосно

                                               “проти” – 0

                                              “утрималось” -  0

 

3. РІЗНЕ.

 

І. ЗАСЛУХАЛИ: Інформацію секретаря Комітету Геращенка А.Ю. щодо проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо невідворотності покарання осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини)» (реєстр. №3465).

 

В обговоренні взяли участь: н.д. Бухарєв В.В.

 

 

Голова Комітету                                                                   А.Кожем’якін

 

 

Секретар Комітету                                                     А.Геращенко

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”