До реєстр. № 2697
     від 22.04.2015 р.

 


  ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

Комітетом Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянуто поданий народним депутатом України Денисенком А.П. проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розповсюдження та реклами електронних сигарет (цигарок)» (реєстр. № 2697).

Законопроектом пропонується доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення, Закони України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», «Про рекламу» положеннями, які забороняють продаж електронних сигарет неповнолітнім, а також рекламу електронних сигарет та передбачають адміністративну відповідальність за рекламу та продаж цієї продукції неповнолітнім особам. 

  З цією метою пропонується визначити на законодавчому рівні поняття «електронна сигарета (цигарка) – портативний електричний продукт, який включає в себе послідовно з’єднані картридж з рідиною, дозатор-розпилювач (випарник) і акумулятор та використовується як персональний інгалятор для випаровування рідкого розчину в аерозольний туман, що імітує акт куріння тютюну» шляхом внесення відповідних змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

  У супровідних документах до законопроекту доцільність змін мотивується небезпекою для здоров’я людини куріння електронних сигарет та успішною світовою практикою застосування обмежень щодо їх продажу та реклами.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України вважає, що за результатами розгляду у першому читанні законопроект доцільно повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

За наслідками обговорення на засіданні Комітетом прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду на пленарному засіданні в першому читанні прийняти законопроект за основу.

Співдоповідачем на засіданні Верховної Ради України визначено народного депутата України – Голову Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Кожемякіна Андрія Анатолійовича.

Додаючи висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, висновок Комітету з питань запобігання і протидії корупції та проект постанови Верховної Ради України з цього питання, просимо розглянути.

 

 

 

Голова Комітету                                                                      А.Кожем’якін

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Висновки Комітету до законопроектів щодо яких Комітет є головним”

09 серпня 2018 14:25
09 серпня 2018 14:24
09 серпня 2018 14:22
09 серпня 2018 14:21
09 серпня 2018 14:19
09 серпня 2018 14:19
09 серпня 2018 14:17
09 серпня 2018 14:15
Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянув на своєму засіданні від 06 червня 2018 року (протокол № 91) проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію" (щодо відрядження поліцейських до державних (міждержавних) органів, підприємств, установ і організацій та присвоєння чергових спеціальних звань поліцейським, прикомандированим із залишенням на службі в поліції)» (реєстр. № 8339).
09 серпня 2018 14:14
09 серпня 2018 14:12