До реєстр. № 4661

 від 16.05.2016

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 Комітетом Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності підготовлений для розгляду в першому читанні проект Закону України «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення контролю за безпекою автомобільних перевезень вантажів і відповідальності за порушення правил дорожнього руху» (реєстр. № 4661), поданий народними депутатами України Бурбаком М.Ю., Кадикалом М.О. та іншими.

Проектом закону пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Законів України «Про автомобільні дороги» та «Про автомобільний транспорт».

Зокрема, пропонується:

- удосконалити перелік підстав для зупинки транспортних засобів з метою здійснення габаритно-вагового контролю,

- визначити механізм контролю вагових та габаритних параметрів таких транспортних засобів та їх фіксації спеціальними технічними засобами шляхом низькошвидкісного і високошвидкісного зважування і вимірювання без зупинки автомобіля,

- встановити розміри адміністративної відповідальності водіїв та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності за порушення правил перевезення великогабаритних і великовагових вантажів.

Крім того проектом акту пропонується виділити з чинної статті 1321 Кодексу України про адміністративні правопорушення окремо нову статтю 1322 щодо порушень правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів.

Законопроектом також суттєво збільшується розмір штрафних санкцій з метою запобігання виникненню правопорушень, пов’язаних з безконтрольним рухом великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів.

Проаналізувавши законопроект, члени Комітету зазначили, що він містить окремі недоліки, які можуть бути усунуті під час підготовки його до розгляду в другому читанні та рекомендували Верховній Раді України прийняти його в першому читанні за основу.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України звертає увагу, що законопроект містить низку техніко-юридичних недоліків та пропонує повернути його суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначено Голову Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності – народного депутата України Кожем’якіна Андрія Анатолійовича.

Додаючи  проект Постанови Верховної Ради України та висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України з цього питання, просимо розглянути.

 

 

 

Голова Комітету                                                          А.КОЖЕМ’ЯКІН

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Висновки Комітету до законопроектів щодо яких Комітет є головним”

09 серпня 2018 14:25
09 серпня 2018 14:24
09 серпня 2018 14:22
09 серпня 2018 14:21
09 серпня 2018 14:19
09 серпня 2018 14:19
09 серпня 2018 14:17
09 серпня 2018 14:15
Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянув на своєму засіданні від 06 червня 2018 року (протокол № 91) проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію" (щодо відрядження поліцейських до державних (міждержавних) органів, підприємств, установ і організацій та присвоєння чергових спеціальних звань поліцейським, прикомандированим із залишенням на службі в поліції)» (реєстр. № 8339).
09 серпня 2018 14:14
09 серпня 2018 14:12