До реєстр. № 2237а
від 02.07.2015 р.
 

 

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

Комітетом Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянуто проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони обмеження дорожнього руху під час проїзду окремих осіб, щодо яких здійснюється державна охорона)» (реєстр. № 2237а), поданий народними депутатами України Бондарем В.В. та Яценком А.В.

Основною метою законопроекту є забезпечення конституційної рівності прав громадян, наближення правил організації дорожнього руху до практик європейських країн, покращення стану дорожнього руху у частині зменшення кількості заторів на дорогах, мінімізація перешкод для  руху широкого кола учасників дорожнього руху, покращення екологічної ситуації. 

У законопроекті пропонується заборонити тимчасово обмежувати або забороняти рух транспортних засобів, пішоходів на окремих ділянках вулиць, автомобільних доріг під час проїзду автомобільним транспортом Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України, а також глав іноземних держав, парламентів і урядів, керівників міжнародних міжурядових організацій та іноземних делегацій, які перебувають в Україні з офіційним візитом і з цією метою внести зміни до статті 26-1 Закону України «Про дорожній рух». Одночасно, пропонується встановити кримінальну відповідальність за надання службовою особою наказу про перекриття доріг для зазначених цілей, для чого передбачено внесення доповнень до статті 279 Кримінального кодексу України.

Проаналізувавши та обговоривши зазначений законопроект народні депутати України – члени Комітету загалом підтримали ідею законопроекту, висловили зауваження та надали пропозиції щодо його удосконалення.

Таким чином, Комітет прийняв рішення пропонувати Верховній Раді України за наслідками розгляду законопроекту у першому читанні повернути законопроект суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Головне науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України вважає, що за результатами розгляду в першому читанні законопроект доцільно відхилити.

Співдоповідачем на засіданні Верховної Ради України визначено народного депутата України – Голову Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Кожем’якіна А.А.

Додаючи висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України та проект постанови Верховної Ради України з цього питання, просимо розглянути.

 

 

Голова Комітету                                                                           А.Кожем’якін

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Висновки Комітету до законопроектів щодо яких Комітет є головним”

09 серпня 2018 14:25
09 серпня 2018 14:24
09 серпня 2018 14:22
09 серпня 2018 14:21
09 серпня 2018 14:19
09 серпня 2018 14:19
09 серпня 2018 14:17
09 серпня 2018 14:15
Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянув на своєму засіданні від 06 червня 2018 року (протокол № 91) проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію" (щодо відрядження поліцейських до державних (міждержавних) органів, підприємств, установ і організацій та присвоєння чергових спеціальних звань поліцейським, прикомандированим із залишенням на службі в поліції)» (реєстр. № 8339).
09 серпня 2018 14:14
09 серпня 2018 14:12