До реєстр. № 5650
від 17.01.2017 р.

  Верховна Рада України

 Комітетом Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянуто проект Закону України до проекту Закону України «Про внесення змін до статті 97 Закону України "Про Національну поліцію" щодо виплати одноразової грошової допомоги поліцейському» (реєстр. №5650), поданий народним депутатом України Геращенком А.Ю.

Необхідність прийняття цього законопроекту пояснюється відсутністю передбачених законом прав на одноразову грошову допомогу у поліцейських, які втратили працездатність внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час виконання службових обов’язків в органах внутрішніх справ чи проходженні служби в органах внутрішніх справ, або втратили працездатність внаслідок захворювання, пов’язаного з проходженням служби в органах внутрішніх справ.

Для підвищення соціального захисту поліцейських у законопроекті пропонується внесення змін до пунктів 1, 3-6 частини першої статті 97 Закону України «Про Національну поліцію», якими поширити передбачені ними норм на поліцейських, що виконували службові обов’язки або проходили службу в органах внутрішніх справ та міліції.

Комітет позитивно оцінює ідею законопроекту і поділяє позицію автора законодавчої ініціативи щодо необхідності підвищення рівня соціального захисту поліцейських.

На думку народних депутатів України – членів Комітету, прийняття зазначеного законопроекту матиме позитивні наслідки та сприятиме виконанню з боку держави своїх конституційних зобов’язань по забезпеченню соціального захисту поліцейських, які постраждали під час виконання службових обов’язків або проходження служби в органах внутрішніх справ та міліції. При цьому було окремо наголошено, що реалізація положень законопроекту потребує належного фінансування з державного бюджету.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України у своєму висновку зазначає, що законопроект може бути прийнятий за основу з наступним урахуванням висловлених зауважень та пропозицій.

Враховуючи викладене вище, Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти цей законопроект за основу і в цілому.

Співдоповідачем на засіданні Верховної Ради України визначено народного депутата України – Голову Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Кожем’якіна А.А.

Додаючи висновки Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України та Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, просимо розглянути.

 

 

Голова Комітету

 

А.Кожем’якін

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Висновки Комітету до законопроектів щодо яких Комітет є головним”

09 серпня 2018 14:25
09 серпня 2018 14:24
09 серпня 2018 14:22
09 серпня 2018 14:21
09 серпня 2018 14:19
09 серпня 2018 14:19
09 серпня 2018 14:17
09 серпня 2018 14:15
Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянув на своєму засіданні від 06 червня 2018 року (протокол № 91) проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію" (щодо відрядження поліцейських до державних (міждержавних) органів, підприємств, установ і організацій та присвоєння чергових спеціальних звань поліцейським, прикомандированим із залишенням на службі в поліції)» (реєстр. № 8339).
09 серпня 2018 14:14
09 серпня 2018 14:12