До реєстр. № 6627 від 22.06.17 р.

 ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

Комітетом Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянуто, поданий народним депутатом України Рибаком І.П. проект Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та деяких інших законодавчих актів України (щодо відповідальності за порушення законодавства про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» (реєстр. 6627).

Метою законопроекту є удосконалення механізмів притягнення до адміністративної відповідальності громадян та посадових осіб шляхом збільшення штрафів, що накладаються на осіб, винних у порушенні законодавства про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів).

Зазначеним проектом пропонується доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення новими статтями 414, 415, 18849 та 18850 стосовно встановлення відповідальності, зокрема за:

- ухилення сторін колективного трудового спору (конфлікту) від утворення примирних органів або від участі в примирних процедурах;

- невиконання зобов’язань за протоколом та/або угодою, досягнутих за підсумками здійснення таких процедур;

- порушення законодавства про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) посадовими особами центральних та місцевих органів виконавчої влади;

- невиконання законних вимог посадових осіб державного органу, що сприяє врегулюванню колективних трудових спорів (конфліктів), щодо усунення порушень законодавства про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) або створення перешкод для діяльності цього органу.

За вказані правопорушення пропонується встановити відповідальність у вигляді накладення, адміністративного штрафу від  500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім цього, пропонується доповнити Кодекс нормами, що визначають державний орган та доповнюють перелік уповноважених осіб, які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення щодо зазначеного.

Таке право надається Національній службі посередництва і примирення та її посадовим особам.

Проаналізувавши зазначений проект Закону члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в першому читанні за основу.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України вважає, що за результатами розгляду в першому читанні законопроект доцільно повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.  

Співдоповідачем на засіданні Верховної Ради України визначено народного депутата України – Голову Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Кожем’якіна А.А.

Додаючи висновки Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, Комітету з питань бюджету, Комітету з питань європейської інтеграції, Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, а також проект Постанови Верховної Ради України з цього питання, просимо розглянути.

 

 

 

Голова Комітету                                                                      А.Кожемякін.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Висновки Комітету до законопроектів щодо яких Комітет є головним”

09 серпня 2018 14:25
09 серпня 2018 14:24
09 серпня 2018 14:22
09 серпня 2018 14:21
09 серпня 2018 14:19
09 серпня 2018 14:19
09 серпня 2018 14:17
09 серпня 2018 14:15
Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянув на своєму засіданні від 06 червня 2018 року (протокол № 91) проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію" (щодо відрядження поліцейських до державних (міждержавних) органів, підприємств, установ і організацій та присвоєння чергових спеціальних звань поліцейським, прикомандированим із залишенням на службі в поліції)» (реєстр. № 8339).
09 серпня 2018 14:14
09 серпня 2018 14:12