6 листопада 2013 року відбулася зустріч Голови Комітету Андрія Кожем'якіна з керівником відділу політики Представництва Європейської Комісії в Україні паном Ганнесом Шрайбером

06 листопада 2013, 13:33

6 листопада 2013 року відбулася робоча зустріч Голови Комітету Андрія Кожемякіна з керівником політичного відділу Представництва Європейської Комісії в Україні паном Ганнесом Шрайбером.

Пан Шрайбер звернув увагу Голови Комітету на те, що на сьогодні є три надзвичайно важливі питання, які впливають на підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, а саме:

-       прийняття нового закону «Про прокуратуру»,

-       вирішення питання щодо порядку лікування засуджених осіб за кордоном,

-       питання реформування виборчого законодавства.

Андрій Кожемякін, у свою чергу поінформував, що очолюваний ним Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, відповідальний за підготовку двох із зазначених паном Шрайбером питань, а саме внесеного Президентом України проекту Закону України «Про прокуратуру» реєстр. №3541, альтернативного проекту Закону України «Про прокуратуру» реєстр. №3541-1 поданого народними депутатами України Кличком В.В., Тягнибоком О.Я., Яценюком А.П., Чумаком В.В., Кожем‘якіним А.А. та іншими, а також законопроектів, які стосуються лікування засуджених до позбавлення волі осіб за кордоном реєстр. №№ 3461, 2453а, 3479, 3526. У зв’язку з цим, Андрій Кожемякін запевнив, що Комітетом ведеться вся необхідна робота для підготовки до розгляду вказаних проектів Верховною Радою України.

У той же час, Голова Комітету звернув особливу увагу на підтримку законопроекту А. Лабунської «Про внесення змін в статтю 84 Кримінального кодексу України щодо можливості лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі», реєстр. №3461, оскільки інші законопроекти так чи інакше передбачають покладання  певних зобов’язань на інші країни, що можна розглядати як порушення їх суверенітету.