Заява Голови Комітету А. Кожем'якіна до керівників правоохоронних органів щодо неприпустимості застосування сили, спеціальних засобів та зброї відносно учасників мирної акції протесту під будівлями Верховної Ради України

18 лютого 2014, 16:02

У зв’язку з подіями, які відбуваються сьогодні біля будівель Верховної Ради України внаслідок перешкоджання працівниками правоохоронних органів мирному проведенню акції протесту під Верховною Радою України, Голова Комітету А. Кожем`якін закликає керівництво МВС України, Командувача внутрішніх військ МВС України, командирів спеціальних підрозділів та всіх працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ утриматися від застосування сили, спеціальних засобів та зброї відносно учасників мирної акції протесту.

Голова Комітету наголошує на тому, що неправомірне та надмірне застосування сили та спеціальних засобів працівниками міліції проти учасників мирної акції протесту, неодмінно призведе до їх покарання згідно законодавства України та міжнародних нормативно-правових актів.

Андрій Кожем`якін підкреслює, що діяльність правоохоронних органів повинна чітко відповідати вимогам чинного законодавства і бути спрямованою на забезпечення громадського порядку, захист конституційних прав і свобод громадян.