До Комітету продовжують надходити звернення від депутатів обласних, міських, сільських рад, телеграми від громадян з вимогою вжити заходів щодо недопущення катувань, застосування вогнепальної зброї та інших протиправних дій з боку працівників міліції

24 січня 2014, 11:38

До Комітету продовжують надходити звернення від депутатів обласних, міських, сільських рад, телеграми від громадян з вимогою вжити заходів щодо недопущення катувань, застосування вогнепальної зброї та інших протиправних дій з боку працівників міліції.

Пропонуємо Вашій увазі одне із сотень таких звернень.

 

Герб України
ДЕПУТАТ НОВОВОЛОДИМИРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ГОЛОПРИСТАНСЬКОГО РАЙОНУ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
75660 Херсонська область, Голопристанський район, с. Нововолодимирівка, вул. Леніна, 24-а                     тел. 098-409-08-30 Ел. адреса: bmp8591@ukr.net
 
23/1                                                                                                                           23.01.2014р.
 
 
Голові Комітету Верховної Ради України
з питань законодавчого забезпечення
правоохоронної діяльності
Кожем’якіну А.А.
 
ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ -ВИМОГА
 
Враховуючи критичну ситуацію в м. Києві, прошу Вас негайно внести подання на ім’я міністра внутрішніх справ України В. Захарченка, в якому поставити перед ним вимогу негайно видати наказ з наступних питань, що дозволить зменшити напругу та частково збройне протистояння, а саме:
1. Забронити працівниками підрозділів «Беркур» при затриманні особи на вул. Грушевського та її супроводі до автозака бити та роздягати;
2. Забронити підрозділам «Беркут» тримати затриманих на морозі більше 30 хвилин, а негайно після затримання в одязі, без побоїв доставляти до райвідділів міліції або до лікарні – за невиконання звільнення.
3. Заборонити підрозділам «Беркут» вивозити затриманих в автозаках в ліс та роздягати їх і катувати, як це було цієї ночі. При виявленні фактів - звільнення та притягнення до відповідальності. 
4. Заборонити особам які стріляють в протестувальників стріляти вище колін.
5. Заборонити стріляти в журналістів та кидати в них вибухівку – при виявленні фактів - звільнення та притягнення д відповідальності. 
Наказ видати нагайно та публічно довести його через всі засоби масової інформації до сторін протистояння.
Поставити перед міністром вимогу ідентифікувати працівників «Беркуту» на шоломах,  а у разі відмови довести цю вимогу до міжнародних інституцій, що означає приховування тяжкого злочину. Не можуть бити та катувати громадян як затриманих так і за межами урядового кварталу працівники міліції, які не є ідентифікованими.
Довести до міністра що невжиття заходів для зупинення протистояння, передбачає відповідальність за злочини проти цивільного населення та можливо злочини проти людства.
 
                                                                                                          М. Безпалий