Зустріч Голови та членів Комітету з міністром внутрішніх справ та депутатами Ландтагу федеральної землі Баден-Вюртемберг

13 травня 2015, 10:17

12 травня  відбулася зустріч Голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрія Кожем’якіна та народних депутатів України – членів Комітету з Міністром внутрішніх справ федеральної землі Баден-Вюртемберг Райнгольдом Галем, членами комітету із внутрішніх справ Ландтагу федеральної землі Баден-Вюртемберг на чолі з Головою Комітету Вальтером Гайлером (партія СДПС) та Надзвичайним та Повноважним Послом Німеччини в Україні Крістофом Вайлем.

Метою зустрічі було обговорення актуальних питань щодо реформування правоохоронної системи України.

Голова Комітету А. Кожем’якін у вступному слові ознайомив делегацію з Німеччини зі структурою Комітету, предметом відання Комітету, його роботою та актуальними питаннями реформування правоохоронних органів в Україні.

Андрій Кожем’якін наголосив, що Комітет приділяє велику увагу питанням повномасштабного реформування правоохоронної системи. Комітетом розроблено і прийнято новий Кримінально процесуальний кодекс України, Закон України «Про прокуратуру», Закон України «Про амністію у 2014 році». На сьогоднішній день в Комітеті опрацьовано законопроект «Про Державне бюро розслідування», головним завданням якого буде запобігання і протидія найбільш небезпечним кримінальним правопорушенням. Також на черзі реформування органів внутрішніх справ.

Перший заступник Голови Комітету Паламарчук М.П. поінформував про стан реформи Міністерства внутрішніх справ України.

У свою чергу, заступник Голови Комітету Купрій В.М., наголосив на необхідності виконання Україною статті 8 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а саме щодо ратифікації та імплементації Римського статуту Міжнародного кримінального суду та пов’язаних з ним документів.

В свою чергу, представники делегації поінформували членів Комітету про діяльність поліції в федеральній землі Баден-Вюртемберг, поділились досвідом реформування в зазначеній сфері.

На завершення зустрічі сторони висловили вдячність один одному за професійну діяльність та наголосили на важливості підтримання започаткованого діалогу