12 липня 2016 року відбулося перше засідання робочої групи з питань доопрацювання до другого читання проекту Закону України «Про приватну детективну (розшукову) діяльність» (реєстр. № 3726)

Комітет
13 липня 2016, 14:02

 У засіданні взяли участь народні депутати України – члени Комітету, автори поправок до законопроекту та представники всеукраїнської асоціації приватних детективів та асоціації власників зброї.

У ході роботи учасники робочої групи обговорили філософію законопроекту про приватну детективну діяльність, наголосили на власному стратегічному баченні законодавчого врегулювання інституту приватних детективів та питань пов’язаних з  приватної детективної діяльності в Україні, а також визначили концептуальні напрями подальшої роботи над законопроектом з урахуванням редакції першого читання та пропозицій суб’єктів законодавчої ініціативи, що надійшли до профільного Комітету.

 Зокрема, учасники засідання одностайно погодилися із пропозицією окремих народних депутатів України щодо доцільності узгодження національного законодавства з європейським та визначення приватної детективної діяльності у відповідності з Директивою 2006/123/ЄС Європейського парламенту та Ради Європи «Про послуги на внутрішньому ринку» від 12 грудня 2006 року саме як вид приватних детективних послуг. Водночас, багато зауважень викликало питання самоврядування приватних детективів та конфлікту інтересів приватного детектива.

Крім того, була розпочата безпосередня робота над конкретними поправками у порівняльній таблиці проекту Закону України «Про приватну детективну (розшукову) діяльність. З поміж іншого, були погоджені основі терміни законопроекту, натомість, відкритими залишилися питання якості, кількості та видів приватних детективних послуг.

Наступне засідання робочої групи заплановано на 15 липня 2016 року о 15.00 годині за адресою:  м. Київ, вул. Садова, 3а, к. 727 (зал засідань).