Комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянуто внесений народним депутатом України Кожем’якіним А.А. проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про оперативно-розшукову діяльність” щодо підрозділів, які провадять оперативно-розшукову діяльність” (реєстр. № 2292а від 06.07.2015).

Комітет
16 вересня 2015, 12:31

До реєстр. №2292а

від 06.07.2015

                                                                        

                                                                                          Верховна Рада України

 Комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянуто внесений народним депутатом України Кожем’якіним А.А. проект  Закону України  “Про внесення змін до Закону України “Про оперативно-розшукову діяльність” щодо підрозділів, які провадять оперативно-розшукову діяльність” (реєстр. № 2292а від 06.07.2015).

Законопроект розроблено для ефективної реалізації податкової та митної політики в Україні у зв’язку з реорганізацією Міністерства доходів і зборів України.

Метою зазначеного законопроекту є узгодження положень Закону України “Про оперативно-розшукову діяльність” з іншими актами законодавства України у зв’язку зі змінами, що відбулися в системі центральних органів виконавчої влади, а саме, у зв’язку з утворенням Державної фіскальної служби України, а також визначення законодавчих умов здійснення оперативно-розшукової діяльності органами Державної фіскальної служби України.

Проектом зазначену мету пропонується досягти шляхом внесення змін до тексту зазначеного Закону уточнивши перелік підрозділів, які здійснюють оперативно-розшукову діяльність, а саме замінивши оперативні підрозділи органів доходів і зборів оперативними підрозділами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику у сфері державної митної служби.

У ході обговорення члени Комітету акцентували увагу на важливість цього законопроекту та необхідність його прийняття.

Згідно з висновком Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України за результатами розгляду в першому читанні законопроект може бути прийнятий за основу.

 За результатами голосування Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України законопроект № 2292а за результатами його розгляду в першому читанні прийняти за основу і в цілому.

Співдоповідачем цього проекту на засіданні Верховної Ради України визначено першого заступника Голови Комітету, народного депутата України Паламарчука М.П.

 

Голова Комітету                                                                        А.Кожем’якін