Комітетом Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянуто поданий народним депутатом України Міщенком С.Г. проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо доступу громадян до узбережжя водойм та відповідальності за самовільне зайняття земельних ділянок у прибережних захисних смугах)» (реєстр. № 1050)

Комітет
14 січня 2015, 17:01

  До реєстр. № 1050 від 27.11.2014 р.

 

  ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

Комітетом Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянуто поданий народним депутатом України Міщенком С.Г. проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо доступу громадян до узбережжя водойм та відповідальності за самовільне зайняття земельних ділянок у прибережних захисних смугах)» (реєстр. № 1050).

Метою пропонованого законопроекту є посилення відповідальності за самовільне зайняття земельних ділянок, зокрема, у прибережних захисних смугах, а також врегулювання питання забезпечення вільного доступу громадян до узбережжя водойм.

Пропонується посилити адміністративну та кримінальну відповідальність за самовільне зайняття земельних ділянок, у тому числі в зазначених зонах, встановити вимоги щодо забезпечення вільного проходу громадян до прибережних зон з метою гарантування кожному реалізації права на загальне водокористування. Відповідні зміни пропонується внести до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Водного кодексу України.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України вважає, що за результатами розгляду  у першому читанні законопроект може бути прийнятий за основу із урахуванням висловлених зауважень і пропозицій.

Проаналізувавши законопроект, Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду на пленарному засіданні в першому читанні законопроект відхилити.

Співдоповідачем на засіданні Верховної Ради України визначено народного депутата України – голову підкомітету Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Дейдея Євгена Сергійовича.

Додаючи висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України та проект постанови Верховної Ради України з цього питання, просимо розглянути.

 

Голова Комітету                                                                     А.Кожемякін