Комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянуто проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення відповідальності за послаблення обороноздатності України)” (реєстр. № 2103 від 11.02.2015)

Комітет
04 березня 2015, 02:00

 До реєстр. № 2103
від
11
.02.2015

                

                                                                                        

                                                                                          Верховна Рада України

 Комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянуто проект  Закону України  “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення відповідальності за послаблення обороноздатності України)” (реєстр. № 2103 від 11.02.2015), внесений народними депутатами України Пашинським С.В., Вінником І.Ю., Кожемякіним А.А.

Метою законопроекту є посилення відповідальності за послаблення обороноздатності держави.

Зазначену мету пропонується досягти шляхом доповнення:

статті 164-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення частинами третьою та четвертою посиливши адміністративну відповідальність за порушення законодавства про здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти вчинені у рамках здійснення закупівлі продукції, робіт або послуг оборонного призначення та встановити відповідальність за ухилення від укладення державного контракту з оборонного замовлення;

Кримінального кодексу України статтею 113-1 Саботаж, тобто, вчинення з метою ослаблення держави у сфері національної безпеки і оборони умисних діянь посадовими особами підприємств, установ та організацій усіх форм власності, що призвели до несвоєчасного та/або повного чи часткового невиконання державних контрактів з оборонного замовлення на постачання (закупівлю) продукції, робіт, послуг чи договорів із закупівлі продукції, виконання робіт та надання послуг оборонного призначення в особливий період.

Згідно з висновком Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України за результатами розгляду в першому читанні законопроект доцільно повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Під час обговорення члени Комітету дійшли висновку, що зважаючи на важку економічну ситуацію у нашій державі прийняття зазначеного законопроекту є передчасним.  

За результатами голосування Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України проект № 2103 за результатами його розгляду в першому читанні відхилити.

Співдоповідачем цього законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначено першого заступника Голови Комітету, народного депутата України Паламарчука М.П.

 

Голова Комітету                                                                        А.Кожем’якін