Засідання Комітету від 21.06.2017

Комітет
19 червня 2017, 16:46

 21 червня 2017 року відбулося чергове засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

На розгляд народних депутатів України – членів Комітету виносився ряд законопроектів, за результатами розгляду яких ухвалено наступні рішення:

1. Про заслуховування інформації Директора Національного антикорупційного бюро України Ситника А.С., заступника Генерального прокурора України - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. щодо систематичних порушень вимог кримінального процесуального законодавства співробітниками відповідних правоохоронних структур.

Комітет ухвалив рішення про направлення звернення до Голови Верховної Ради України Парубія А.В. щодо сприяння в організації заслуховування заступника Генерального прокурора України - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. та Директора Національного антикорупційного бюро України Ситника А.С. на наступному засіданні Комітету.

2. Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» (щодо приведення у відповідність до Закону України «Про Національну поліцію»)» (реєстр. № 6276) поданий Кабінетом Міністрів України. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу та в цілому як Закон України.

3. Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державне бюро розслідувань» (реєстр. № 6430), поданий Кабінетом Міністрів України. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект у першому читанні відхилити.

4. Проект Закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо наближення кримінального законодавства України до європейських стандартів в частині зняття судимості» (реєстр. № 5514) поданий народними депутатами України Безбахом Я.Я., Остапчуком В.М., Развадовським В.Й. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

5. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо посилення відповідальності за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами)» (реєстр. № 5205), поданий народним депутатом України Яценком А.В. Перше читання.

У зв’язку з відсутністю суб’єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

6. Про пропозиції Президента України до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заміни довічного позбавлення волі більш м'яким покаранням» (реєстр. № 2292).

У зв’язку з відсутністю Представника Президента України у Верховній Раді України Луценко І.С. перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

7. Про пропозиції Президента до Закону України «Про внесення зміни до статті 93 Кримінально-виконавчого кодексу України щодо вдосконалення гарантій права засуджених на відбування покарання за місцем проживання до засудження або за місцем постійного проживання близьких родичів» (реєстр. № 2253а).

У зв’язку з відсутністю Представника Президента України у Верховній Раді України Луценко І.С. перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

8. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо встановлення кримінальної відповідальності за сприяння вчиненню самогубства)» (реєстр. № 4088). Друге читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон України.

9. Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про попереднє ув'язнення» щодо забезпечення безперешкодного доступу представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до осіб, взятих під варту»  (реєстр. № 5574). Друге читання.

Перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

10. Про проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» (реєстр. № 5314) поданий народним депутатом України Геращенком А.Ю. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами  розгляду у першому читанні повернути зазначений проект Закону суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.