Засідання Комітету від 05.07.2017

Комітет
07 липня 2017, 11:59

 Комітетом Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності проведено виїзне засідання 05 липня 2017 року в м. Одеса, на якому відповідно до Закону України “Про комітети Верховної Ради України” в порядку контролю були розглянуті питання про стан правопорядку на території Одеської області, виконання правоохоронними органами, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування Одеської області вимог Конституції та законів України, проблеми та шляхи їх усунення.

В засіданні Комітету взяли участь Голова Одеської обласної державної адміністрації Степанов М.В., Одеський міський голова Труханов Г.Л., перший заступник голови Одеської обласної ради Радковський О.В. та керівники правоохоронних органів регіону: прокурор Одеської області Жученко О.Д., начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Головін Д.В., начальник Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України Косік С.М., начальник Управлiння Служби безпеки України в Одеськiй області Довженко О.І., начальник Головного управління ДФС в Одеській області Мілютін Г.В.,  в.о. начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Ковтун А.М., керівники місцевих прокуратур м. Одеси та Одеської області, представники засобів масової інформації та громадськості.

На засіданні також був присутній заступник Міністра внутрішніх справ України Троян В.А., прокурор Автономної Республіки Крим Мамедов Г., представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Пазичук А.С., ректор Одеського державного університету внутрішніх справ Катеринчук І.П.

В ході засідання Голова Комітету Кожемякін А.А. проінформував про напрямки та пріоритети законотворчої діяльності Комітету, зазначив про зменшення рівня злочинності на території регіону в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, окреслив перелік резонансних злочинів, які сколихнули українське суспільство і були скоєні на території Одеської області, вказав на необхідність якнайшвидшого завершення об’єктивного розслідування справ, пов’язаних з Революцією гідності, сумнозвісними подіями біля будинку профспілок в Одесі 2 травня 2014 року та іншими подіями, що сколихнули громадськість.

За результатами заслуховування керівників правоохоронних органів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Одеської області,  обговорення актуальних проблемних питань та шляхів їх вирішення Комітетом було ухвалено рішення з пропозиціями щодо подальших кроків як профільного парламентського Комітету, так органів державної влади Одеської області щодо підвищення ефективності боротьби зі злочинністю в регіоні в цілому та окреслені очікувані результати виконання рекомендацій Комітету, зокрема:

зниження рівня злочинності в регіоні, певного ослаблення суспільної напруги, викликаної його впливом;

зменшення злочинного впливу на молодь та підлітків, усунення причин і умов, що сприяють втягненню їх у протиправну діяльність;

підвищення рівня правової культури громадян;

підтримання громадського порядку та безпеки громадян на достатньому рівні;

створення умов для ресоціалізації осіб, звільнених з місць позбавлення волі;

більш широке залучення громадськості до правоохоронної діяльності, налагодження партнерських відносин між населенням міста, області та органами Національної поліції, підвищення її авторитету.

 Також на засіданні Комітету був затверджений  перелік законопроектів Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності для включення до проекту Порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2017 р. – січень 2018 р.) та взято за основу проект Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на сьому сесію Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2017 р. – січень 2018 р.).