Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на своєму засіданні розглянув проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення діяльності Генеральної інспекції» (реєстр. № 6553)

Комітет
06 вересня 2017, 14:53

До реєстр. № 6553

від 07.06.2017

 


 

                                                                                             ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

         Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на своєму засіданні розглянув поданий народними депутатами України М. Паламарчуком, В. Королем, С. Алєексєєвим та іншими проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення діяльності Генеральної інспекції» (реєстр. № 6553).

Законопроектом пропонується внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та Закону України «Про прокуратуру» з метою створення законодавчого підґрунтя діяльності Генеральної інспекції як самостійного структурного підрозділу Генеральної прокуратури України. Зазначені зміни спрямовані на забезпечення незалежності та ефективності розслідування злочинів, вчинених прокурорами та іншими працівниками органів прокуратури, здійснення державного обвинувачення у відповідних провадженнях, проведення службових розслідувань, аудиту фінансово-господарської діяльності органів прокуратури.

Проаналізувавши зазначений законопроект, Комітет вважає за можливе рекомендувати Верховні Раді України прийняти його в першому читанні за основу.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України висловлює низку зауважень та вважає, що за результатами розгляду у першому читанні законопроект доцільно повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

         Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначено Голову Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності – народного депутата України Кожем’якіна Андрія Анатолійовича.

         Додаючи проект Постанови Верховної Ради України та висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради, просимо розглянути.

 

         Голова Комітету                                                                  А.Кожем’якін