27 вересня 2017 року відбулася зустріч Голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності А.Кожем'якіна та першого Заступника Голови Комітету М.Паламарчука з делегацією Парламентського комітету з питань безпеки Італійської Республіки на чолі з сенатором Giacomo Stucchi

Комітет
29 вересня 2017, 11:47

27 вересня 2017 року відбулася зустріч Голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності А. Кожем'якіна та першого Заступника Голови Комітету М. Паламарчука з делегацією Парламентського комітету з питань безпеки Італійської Республіки, в складі якої були присутні сенатор Giacomo Stucchi та депутат профільного комітету Roza Maria Villecco Calipari. Італійську делегацію супроводжував Посол Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечіліа.

На початку зустрічі Голова Комітету ознайомив делегацію з основними напрямками законопроектної роботи та діяльності Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Сторони також обговорили питання реформування правоохоронної системи України та вдосконалення антикорупційного законодавства.

В свою чергу, сенатор Giacomo Stucchi поінформував учасників зустрічі про основні напрями діяльності Парламентського комітету з безпеки (COPASIR), який систематично та постійно перевіряє діяльність органів, які входять в так звану  інформаційну систему безпеки Італії (СІС) відповідно до Конституції та закону, особливо шо стосується питань  захисту Республіки та її установ. Для виконання цього завдання закон передбачає повноваження Комітету, а також дорадчі функції.

За результатами обговорення сторони домовилися про подальшу співпрацю між Комітетом Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та Парламентським комітетом з питань безпеки Італійської Республіки та обмін досвідом під час роботи над вдосконаленням українського законодавства.