4 липня 2018 року відбулося чергове засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності

Комітет
05 липня 2018, 11:08

  На розгляд народних депутатів України – членів Комітету виносився ряд законопроектів, за результатами розгляду яких ухвалено наступні рішення:

1.                 Про проект Закону України «Про Державне бюро військової юстиції» (реєстр. № 8387), поданий народними депутатами України Кожем’якіним А.А., Матіос М.В., та Лапіним І.О. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

2.                 Про проект Закону України «Про Державне бюро військової юстиції» (реєстр. № 8387-1), поданий народним депутатом України Купрієм В.М. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні відхилити зазначений проект Закону.

3.                 Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо посилення гарантій дотримання прав фізичних та юридичних осіб під час досудового розслідування)» (реєстр. № 8459), поданий народним депутатом України Івченком В.Є. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

4.                 Про проект Закону України «Про внесення змін до статті 167 Кримінального кодексу України щодо зловживання опікунськими правами» (реєстр. № 8305), поданий народними депутатами України Котвіцьким І.О. та Безбахом Я.Я. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

5. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо вдосконалення механізму недопущення ризиків та своєчасного визначення здатності водіїв (наявності захворювань і вад) безпечно керувати транспортними засобами» (реєстр. № 5683), поданий народними депутатами України Савчуком Ю.П., Мусієм О.С. та Карпунцовим В.В. Перше читання.

Розгляд зазначеного питання перенесено на одне з наступних засідань Комітету.

6. Про Пропозиції Президента до Закону «Про внесення зміни до статті 93 Кримінально-виконавчого кодексу України щодо вдосконалення гарантій права засуджених на відбування покарання за місцем проживання до засудження або за місцем постійного проживання близьких родичів» (реєстр. № 2253а).

Рекомендувати Верховній Раді України підтримати пропозиції Президента України та відхилити Закон.

7. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підстав проведення експертизи» (реєстр. № 8116). Друге читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон.

8. Про проект Закону України «Про виконання Угоди між Україною та Королівством Нідерландів про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних зі збиттям літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року» (реєстр. № 8542), поданий Президентом України Порошенком П.О. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект прийняти за основу та в цілому як Закон.

9. Про проект Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на дев’яту сесію Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2018 року – лютий 2019 року).

Взяти за основу План роботи Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на дев’яту сесію Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2018 року – лютий 2019 року).

10. Про перелік законопроектів Комітету з питань законодавчого        забезпечення правоохоронної діяльності для включення до проекту Порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2018 року – лютий 2019 року).

Взяти за основу перелік законопроектів Комітету з питань законодавчого        забезпечення правоохоронної діяльності для включення до проекту Порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2018 року – лютий 2019 року).