Народні депутати України А. Кожем’якін та М.Паламарчук зареєстрували проект Закону України «Про внесення змін до статті 345-1 Кримінального кодексу України щодо обставин, які обтяжують покарання» реєстр. № 10205 від 08.04.2019 року

Комітет
08 квітня 2019, 16:31

Народними депутатами України розроблено зазначений законопроект на виконання пункту 9 Постанови Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів» № 2701-VIII.

https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/2701-viii

Законопроектом пропонується викласти в новій редакції частину четверту статті 3451 Кримінального кодексу України, якою передбачити кримінальну відповідальність за умисне заподіяння журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї побоїв, легких, середньої тяжкості або тяжких тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або організованою групою  та встановити відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до чотирнадцяти років.

Прийняття зазначеного законопроекту сприятиме посиленню захисту журналістів, їх близьких родичів та членів їх сімей від погроз або застосування насильства  під час здійснення журналістами законної професійної діяльності.

Проект Закону http://komzakonpr.rada.gov.ua/uploads/documents/32274.pdf