13 листопада 2019 року відбулося чергове засідання Комітету з питань правоохоронної діяльності.

Комітет
14 листопада 2019, 11:34

.


На розгляд народних депутатів України – членів Комітету виносився ряд законопроектів, за результатами розгляду яких ухвалено наступні рішення:

  1. Про проект закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою приведення у відповідність до Закону України "Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України"» (реєстр. № 2237). Перше читання.

 

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

 

2. Про проект закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою забезпечення гармонізації кримінального процесуального законодавства з положеннями Закону України «Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України» (реєстр. № 2237-1). Перше читання.

 

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні відхилити зазначений проект Закону.

 

3. Про проект закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Державне бюро розслідувань" щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань» (реєстр. № 2116). Друге читання.

 

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон України.

 

4. Про проект закону України «Про внесення змін до Розділу ІІ "Перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень" від 22 листопада 2018 р. №2617-VІІІ (щодо відтермінування часу вступу в дію)» (реєстр. № 2155). Перше читання.

 

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу та в цілому з урахуванням пропозиції Комітету щодо відтермінування набрання чинності Закону України від 22 листопада 2018 р. №2617-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень», визначивши дату набрання ним чинності з 01 липня 2020 року.

 

5. Проекти законів для включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України ІХ скликання:

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення захисту педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників» (реєстр. № 2279), поданий народними депутатами України Констанкевич І.М., Дубневичем Я.В. та іншими;

- «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо приведення процесуальної процедури до міжнародних зобов'язань України у сфері кримінальної юстиції)» (реєстр. № 2304), поданий народними депутатами України Вельможним С.А. та Суховим О.С.;

- «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо забезпечення виконання рішення Конституційного Суду України стосовно оскарження ухвали суду про продовження строку тримання під вартою»  (реєстр. № 2315), поданий народними депутатами України Монастирським Д.А.,                Міньком С.А. та іншими;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності пов'язаних із фінансовою установою осіб»  (реєстр. № 2334), поданий народними депутатами України Третьяковою Г.М., Струневич В.О. та іншими;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)»  (реєстр. № 2339), поданий народними депутатами України  Бондаренком О.В., Якименком П.В. та іншими;

- «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України (щодо збільшення розмірів штрафів за забруднення атмосферного повітря)»  (реєстр. № 2339-1), поданий народними депутатами України  Василевською-Смаглюк О.М. та іншими;

- «Про внесення змін до Закону України «Про Національну поліцію» щодо удосконалення діяльності закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання»  (реєстр. № 2349), поданий народними депутатами України                Бакумовим О.С., Кінзбурською В.О. та іншими;

- «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо скасування правової норми, яка передбачає відповідальність за самогоноваріння)»  (реєстр. № 2371), поданий народними депутатами України  Ватрасом В.А., Федієнком О.П. та іншими.

        - «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України»  (реєстр. № 2411), поданий Кабінетом Міністрів України.

 

Рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного другої сесії Верховної Ради України IX скликання зазначені законопроекти.

 

6. Про затвердження Рекомендацій слухань у Комітеті на тему: «Готовність до впровадження інституту кримінальних проступків в практичну діяльність органів досудового розслідування з 1 січня 2020 року» від 30 листопада 2019 року.

 

Затвердити Рекомендації слухань у Комітеті на тему: «Готовність до впровадження інституту кримінальних проступків в практичну діяльність органів досудового розслідування з 1 січня 2020 року».