Комітетом проведено веб-конференцію з керівництвом Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів щодо їх діяльності

Комітет
21 квітня 2020, 10:45

 

У п’ятницю, 17 квітня 2020 року відбулася веб-конференція за участю членів Комітетів та керівництва Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

  Під час наради обговорювалися результати діяльності АРМА, зокрема в умовах карантину, проблемні питання взаємодії Національного агентства з правоохоронними органами під час розшуку і менеджменту активів та використання функціональних можливостей АРМА при розшуку активів.

Народні депутати під час обговорення звернули увагу представників Національного агенства на зареєстровані проекти законів «Про внесення змін до Закону України "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів"» (р. № 3304 від 06.04.2020) та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності діяльності Національного агенства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів» (р. № 3335 від 14.04.2020), якими пропонується низка змін, що спрямовані на вдосконалення системи розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, реалізації таких активів, а також усунення суперечностей між чинними актами.

Усіма учасниками наради одностайно було зазначено про необхідність удосконалення запровадження правового механізму реального повернення в державу активів, здобутих злочинних шляхом і виведених закордон.

Також, народні депутати – члени Комітету надали низку рекомендацій представникам АРМА, які сприятимуть створенню умов для належної взаємодії між учасниками кримінального провадження та Національним агентством та домовились про подальшу співпрацю в цьому напрямку.