22 вересня 2020 року о 15:00 год. буде проведено онлайн круглий стіл на тему: «Кримінально-правовий захист дітей від сексуальної експлуатації та запобігання повторній віктимізації дітей під час кримінального провадження»

Комітет
17 вересня 2020, 18:07

 

22 вересня (вівторок) 2020 року о 15:00 год. відбудеться онлайн круглий стіл, організований Комітетом Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, спільно з Офісом Ради Європи в Україні та ГО «Український інститут майбутнього», на тему: «Кримінально-правовий захист дітей від сексуальної експлуатації та запобігання повторній віктимізації дітей під час кримінального провадження».

Метою проведення заходу є експертне обговорення стану кримінально-правової протидії сексуальній експлуатації щодо дітей в Україні, проблеми вторинної віктимізації потерпілих від насильства дітей під час їх участі у кримінальному провадженні та, у цілому, законодавчі недоліків здійснення такого провадження за участю неповнолітніх в Україні та його відповідності міжнародним стандартам і найкращим іноземним практикам.

Одночасно передбачається презентація проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (Ланцаротської Конвенції)» (доопрацьований) (реєстр. 3055 від 11.02.2020, в редакції від 20.02.2020) і надання експертом Ради Європи оцінки його положень.

У круглому столі передбачається участь народних депутатів України, дипломатичних представництв іноземних держав та представництв міжнародних організацій в Україні, Уповноваженого Президента України з прав дитини, представників Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, міністерств Кабінету Міністрів України, Офісу Генерального прокурора, Національної поліції України, а також судової гілки влади, українських та іноземних правозахисних організацій, експертного і наукового співтовариства та інших зацікавлених осіб.

 

Круглий стіл відбудеться на платформі ZOOM.

Його пряма трансляція вестиметься на YouTube-каналі: «Комітет ВРУ з питань правоохоронної діяльності» та Facebook-сторінці «Ukrainian Institute for the Future».

 

Програма круглого столу за посиланням: http://komzakonpr.rada.gov.ua/uploads/documents/32703.pdf