7 липня 2021 року відбулось чергове засідання Комітету з питань правоохоронної діяльності

Комітет
09 липня 2021, 10:30

 

На розгляд народних депутатів України – членів Комітету виносився ряд законопроектів, за результатами розгляду яких ухвалено наступні рішення:

 

          1. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за катування» (реєстр. № 5336)

 

 Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу

 

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо повноважень вищих спеціалізованих судів з розгляду справ про адміністративні правопорушення» (реєстр. № 5490)

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу та в цілому як Закон.

 

3. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо міжнародного співробітництва у кримінальних справах» (реєстр. № 5103)

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами  розгляду у першому читанні повернути зазначений проект Закону суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

4. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення добору та підготовки прокурорів» (реєстр. № 5158)

 

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон.

 

 

5. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за реалізацію (відпуск) лікарських засобів малолітнім особам» (реєстр. № 5123-1)

 

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон.

 

6. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за викрадення дитини одним з батьків» (реєстр. № 5549)

 

Розгляд зазначеного питання перенесено на одне з наступних засідань Комітету.

 

 

7. Про продовження роботи Комітету після закінчення чергової сесії Верховної Ради України


Розгляд зазначеного питання перенесено на одне з наступних засідань Комітету.



8. Про проекти законів для включення до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України IX скликання:

- про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо застосування обмежувальних заходів протидії домашньому насильству (реєстр. № 5629);

- про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо заходів, спрямованих на поновлення прав засуджених осіб та осіб, взятих під варту, у зв'язку з неналежними умовами тримання (реєстр. № 5653);

- про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо удосконалення окремих положень про судовий розгляд та досудове розслідування (реєстр. № 5661);

- про право на цивільну вогнепальну зброю (реєстр. № 5708);

- про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України для реалізації положень Закону України "Про право на цивільну вогнепальну зброю"  (реєстр. № 5709);

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей кримінальної відповідальності осіб, які вчиняють правопорушення у зв’язку із наявністю залежності від наркотичних та інших психоактивних речовин, а також організації реабілітації таких осіб (реєстр. № 5715);

 

Рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України IX скликання зазначені законопроекти.