9 листопада 2021 року відбудеться круглий стіл на тему: «Проблемні питання законодавчого врегулювання обігу цивільної вогнепальної зброї в Україні»

Комітет
02 листопада 2021, 14:48

 

Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності повідомляє,  що 9 листопада  2021 р. о 14.00 год. у залі засідань № 416, вул. Садова, 3А, м. Київ, відбудеться  круглий стіл на тему: «Проблемні питання законодавчого врегулювання обігу цивільної вогнепальної зброї в Україні», в ході засідання якого заплановано обговорити питання порядку денного:

          про право фізичних осіб, юридичних осіб - суб’єктів охоронної діяльності на придбання, володіння, зберігання, носіння, збут цивільної вогнепальної зброї, у тому числі короткоствольної нарізної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії;

          реєстру цивільної вогнепальної зброї, суб’єктів його ведення, захисту конфіденційної інформації бази даних реєстру;

         застосування цивільної вогнепальної зброї задля самозахисту та обговорення проектів законів про право на цивільну вогнепальну зброю (реєстр. № 5708) та про право на самозахист та володіння цивільною вогнепальною зброєю (реєстр. № 5708-1).

В роботі круглого столу візьмуть участь народні депутати України, представники міністерств (відомств), правоохоронних органів, суду, прокуратури, навчальних закладів, громадських організацій та об’єднань.

Запропонована в роботі круглого столу кількість учасників заходу, з урахуванням введених в державі карантинних заходів, становитиме до 50 осіб.