9 листопада 2021 року Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності провів круглий стіл на тему: «Проблемні питання законодавчого врегулювання обігу цивільної вогнепальної зброї в Україні»

Комітет
10 листопада 2021, 10:38


В роботі круглого столу прийняли участь народні депутати України, представники Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Міністерства оборони України, Національної поліції України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Ради національної безпеки і оборони, навчальних закладів, громадських організацій та об’єднань, Консультативної місії Європейського союзу.

 

Під час проведення заходу учасники обговорили такі питання:

          про право фізичних осіб, юридичних осіб - суб’єктів охоронної діяльності на придбання, володіння, зберігання, носіння, збут цивільної вогнепальної зброї, у тому числі короткоствольної нарізної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії;

       створення реєстру цивільної вогнепальної зброї, суб’єктів його ведення, захисту конфіденційної інформації бази даних реєстру;

       застосування цивільної вогнепальної зброї задля самозахисту та обговорення проектів законів про право на цивільну вогнепальну зброю (реєстр. № 5708) та про право на самозахист та володіння цивільною вогнепальною зброєю (реєстр. № 5708-1).

За результатами проведення круглого столу учасники домовились про подальшу спільну роботу щодо підготовки належного законодавчого підґрунтя для обігу цивільної зброї в Україні.

Окрім того, Голова Комітету Сергій Іонушас, зазначив, що Комітет з питань правоохоронної діяльності відкритий для діалогу задля напрацювання якісних законодавчих змін у всіх актуальних напрямках.