Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності

 

 

 

 

 

 3

 

 

  10     грудня     2014 р.

                                                                                

                                                                                           на 18-00 год.

 

 

 

Головує: Голова Комітету Кожем’якін А.А.

 

Присутні члени Комітету:  н.д. Паламарчук М.П., н.д. Костенко П.П., н.д. Купрій В.М., н.д. Мосійчук І.В., н.д. Геращенко А.Ю., н.д. Барвіненко В.Д., н.д. Безбах Я.Я., н.д. Бухарєв В.В., н.д. Луценко Ю.В., н.д. Мацола Р.М., н.д. Мисик В.Ю., н.д. Соляр В.М., н.д. Яценко А.В.

 

Присутні працівники секретаріату Комітету: Василькевич Я.І.,         Вітик І.Р., Шпортько О.М., Булаш М.П., Іськова Т.А., Мельник О.М.,        Туренко О.М. 

 

 

Присутні:

 

начальник відділу взаємодії з Верховною Радою України Головного управління організаційного та правового забезпечення Генеральної прокуратури України – Янківський Володимир Михайлович

 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про попередній розгляд проектів законів України, зазначених у додатку 1 (відповідно до статті 93 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України).

2. Про стан підготовки до розгляду в другому читанні проектів законів України, прийнятих в першому читанні Верховною Радою України сьомого скликання: «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо врегулювання питання відповідальності за вчинення насильства в сім'ї» (реєстр. № 0920), «Про пробацію» (реєстр. № 0921),  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (реєстр. № 0922), «Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності у сфері дозвільної системи» (реєстр. № 0923), «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій законної професійної діяльності журналістів» (реєстр. № 0924).

3. Про створення робочої групи з підготовки реформування законодавства щодо інформаційної безпеки та боротьби з кіберзлочинністю.

4. Різне.

 

 

 

1. Про затвердження порядку денного засідання Комітету.

 

І. СЛУХАЛИ: Про порядок денний засідання Комітету на 10.12.2014 року.

 

Доповів: н.д. Кожем’якін А.А.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити порядок денний засідання Комітету на 10.12.2014 року.

 

2. Розгляд питань порядку денного.

 

І. СЛУХАЛИ: Про попередній розгляд проектів законів України, зазначених у додатку 1 (відповідно до статті 93 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України).

 

Доповів: н.д. н.д. Кожем’якін А.А.

 

Супроводження матеріалів – головні консультанти Булаш М.П.,             Іськова Т.А., Туренко О.М., Мельник О.М., Драп‘ятий Б.Є.

 

В обговоренні взяли участь:  н.д. Мосійчук І.В., н.д. Яценко А.В., н.д. Мисик В.Ю.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного першої сесії Верховної Ради України VIII скликання проекти Законів, зазначених у додатку 1 (відповідно до статті 93 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» з урахуванням пропозицій народних депутатів України – членів Комітету.

 

ІІ.СЛУХАЛИ:  Про стан підготовки до розгляду в другому читанні проектів законів України, прийнятих в першому читанні Верховною Радою України сьомого скликання: «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо врегулювання питання відповідальності за вчинення насильства в сім'ї» (реєстр. № 0920); «Про пробацію» (реєстр. № 0921), «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (реєстр. № 0922), «Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності у сфері дозвільної системи» (реєстр. № 0923), «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій законної професійної діяльності журналістів» (реєстр. № 0924).

 

Доповів: н.д. Кожем’якін А.А.

 

Супроводження матеріалів – головні консультанти Драп‘ятий Б.Є.,        Іськова Т.А., Туренко О.М., Мельник О.М.

 

В обговоренні взяли участь: н.д. Паламарчук М.П.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України включити до поряду денного першої сесії Верховної Ради України VIII скликання проекти Законів з реєстр. №№ 0920, 0921, 0922, 0923, 0924, які Верховною Радою України сьомого скликання були прийняті в першому читанні за основу, доручити Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності доопрацювати їх  з урахуванням зауважень і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи та внести на розгляд Верховної Ради України у другому читанні (відповідно до статей 116 - 118 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» ).

 

ІІІ.СЛУХАЛИ: Про створення робочої групи з підготовки реформування законодавства щодо інформаційної безпеки та боротьби з кіберзлочинністю.

 

Доповів: н.д. Бухарєв В.В.

 

В обговоренні взяли участь: н.д. Кожем’якін А.А., Шемчук В.В.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Утворити Робочу групу з підготовки реформування законодавства щодо інформаційної безпеки та боротьби з кіберзлочинністю.

2. Головою Робочої групи обрати Бухарєва Владислава ВікторовичаГолову підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, заступником Голови Робочої групи - Шемчука Віктора Вікторовича – позаштатного наукового консультанта Комітету, народного депутата України VI скликання.

3. Доручити Шемчуку В.В. за погодженням з Головою Робочої групи сформувати її склад із залученням народних депутатів України, працівників секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, позаштатних наукових консультантів Комітету, представників органів державної влади, наукових установ, міжнародних організацій та інших фахівців.

Голова Комітету                                                             А.Кожем’якін

 

 

Секретар Комітету                                                         А.Геращенко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”