Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності

 

 

 

 

 

  12

 

 

   11     лютого   2015 р.

 

 

Головує: Голова Комітету Кожем’якін А.А.

 

Присутні члени Комітету: н.д. Паламарчук М.П., н.д. Мосійчук І.В., н.д. Купрій В.М., н.д. Костенко П.П., н.д. Геращенко А.Ю., н.д. Барвіненко В.Д., н.д. Безбах Я.Я., н.д. Бухарєв В.В., н.д. Дейдей Є.С., н.д. Король В.М., н.д. Котвіцький І.О., н.д. Луценко Ю.В., н.д. Мацола Р.М., н.д. Мисик В.Ю., н.д. Развадовський В.Й., н.д. Соляр В.М., н.д. Шенцев Д.О.

 

Присутні працівники секретаріату Комітету: Василькевич Я.І.,  Шпортько О.М., Вітик І.Р., Опальченко О.М., Булаш М.П., Гільченко Л.М., Драп’ятий Б.Є., Іськова Т.А.,  Карчевська Т.М., Туренко О.М.

 

 

Присутні:

 

народний депутат України Вінник  Іван Юлійович,

народний депутат України Тетерук Андрій Анатолійович,

заступник Генерального прокурора України – Баганець Олексій Васильович

перший заступник Голови Служби безпеки України - Артюхов Юрій Борисович, 

заступник Міністра внутрішніх справ України - начальник Головного слідчого управління - Сакал Віталій Миколайович,

заступник Міністра юстиції України - Янчук Антон Володимирович,

перший заступник голови Національного банку України - Писарук Олександр Володимирович,

директор департаменту Національного банку України -  Іваненко Наталія Вікторівна,

директор департаменту правового забезпечення Міністерства внутрішніх справ України – Горбась Денис Володимирович

 директор департаменту правового забезпечення Рахункової палати України  – Пилипенко В’ячеслав Павлович, 

Головний контролер - директор департаменту з питань оборони та правоохоронної діяльності Рахункової палати України - Невідомий Василь Іванович,

національний радник з правових програм Координатора проектів ОБСЄ в Україні – Гацелюк Віталій Олександрович,

начальник відділу взаємодії з Верховною Радою України Головного управління організаційного та правового забезпечення Генеральної прокуратури України – Янківський Володимир Михайлович.

 Представники громадськості та ЗМІ:

Анастасія Цурик

 

 

 

 

І. СЛУХАЛИ: Про виконання Рішення спільного засідання комітетів Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та з питань запобігання і протидії корупції на тему: «Про заходи, що вживаються Генеральною прокуратурою України, Міністерством внутрішніх справ України, Службою безпеки України з метою встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності осіб, винних у вчиненні злочинів проти мирних громадян 30.11.13 р., 01.12.13 р., 18 і 20.02.2014 р., та інших злочинів, пов‘язаних з викраденням, катуванням, побиттям громадян – учасників Революції гідності» від 10.12.2014 р.

 

УХВАЛИЛИ: На прохання Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ України, Голови Служби безпеки України перенести розгляд зазначеного питання на 04.03.2014 року.

 

ІІ. СЛУХАЛИ: Про заходи вжиті Генеральною прокуратурою України за результатами проведеного Рахунковою палатою України аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених органам прокуратури України на забезпечення їх діяльності.

 

УХВАЛИЛИ: На прохання Генерального прокурора України перенести розгляд зазначеного питання на 04.03.2014 року.

 

ІІІ. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов'язаних із банком осіб» (реєстр. №2085), поданий Президентом України. Комітет головний. Перше читання.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Заслухати та обговорити зазначене питання.

2. Рішення щодо проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов'язаних із банком осіб» (реєстр. №2085) прийняти після надходження Висновку Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України до нього та Висновку Комітету з питань запобігання і протидії корупції щодо результатів здійснення антикорупційної експертизи проекту нормативно-правового акта.

 

ІV. СЛУХАЛИ: Про інформацію Рахункової палати України щодо результатів аналізу стану державних закупівель в Україні.

 

УХВАЛИЛИ: Взяти до відома інформацію Рахункової палати України щодо результатів аналізу стану державних закупівель в Україні.

 

V. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання організацій терористичними» (реєстр. № 1840). Друге читання.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України повернути  зазначений проект Закону на повторне друге читання.

 

VІ. СЛУХАЛИ: Про проект Закону «Про внесення зміни до статті 19 Закону України "Про міліцію" (щодо збереження грошового та інших видів забезпечення працівникам міліції, захопленим в полон або заручниками, або безвісно відсутніми)» (реєстр. №1706), поданий народними депутатами України Тетеруком А.А., Березою Ю.М., Тимчуком Д.Б. Комітет головний. Перше читання.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений проект Закону у першому читанні за основу, доручивши Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням зауважень і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи, скоротивши строки подання та розгляду таких зауважень і пропозицій наполовину, та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

 

VІІ. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення відповідальності за послаблення обороноздатності України)» (реєстр. №2103), поданий народними депутатами України Пашинським С.В., Вінником  І.Ю., Кожем’якіним А.А. та іншими. Комітет головний. Перше читання.

 

УХВАЛИЛИ: Рішення щодо проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення відповідальності за послаблення обороноздатності України)» (реєстр. №2103) прийняти після надходження Висновку Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України до нього та Висновку Комітету з питань запобігання і протидії корупції щодо результатів здійснення антикорупційної експертизи проекту нормативно-правового акта.

 

VІІІ. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про внесення змін до статті 23 Закону України «Про міліцію» (щодо забезпечення соціального захисту працівників міліції та членів їх сімей)» (реєстр. №1142), поданий народним депутатом України  Вінником  І.Ю. Комітет головний. Перше читання.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України за результатами  розгляду у першому читанні відхилити зазначений проект Закону, врахувавши окремі його положення при підготовці до другого читання проект Закону реєстр. №1364.

 

ІХ. СЛУХАЛИ: Про проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування органів внутрішніх справ» (реєстр. № 1550). Друге читання.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Відхилити поправку №1 народного депутата України Ленського О.О.

 

2. Відхилити поправку №2 народного депутата України Ленського О.О.

 

3. Рекомендувати Верховній Раді України прийняття зазначений проект Закону у другому читанні та в цілому як Закон України.

 

 

Х. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо звільнення державного службовця за сепаратизм)» (реєстр. №1459), поданий народними депутатами України Рудиком С.Я., Осуховським О.І. та іншими. Комітет не головний. Перше читання.

 

УХВАЛИЛИ: У зв‘язку з відсутністю суб‘єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

 

ХІ. СЛУХАЛИ:  Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Національну гвардію України" (щодо підпорядкування та чисельності Національної гвардії України)» (реєстр. № 1234), поданий народними депутатами України Осуховським О.І., Левченком Ю.В. та іншими. Комітет головний. Перше читання.

 

УХВАЛИЛИ: У зв‘язку з відсутністю суб‘єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

 

ХІІ. СЛУХАЛИ: Про проект  Закону України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексу України (щодо військових злочинів)» (реєстр. №1849). Друге читання.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняття зазначений проект Закону у другому читанні та в цілому як Закон України.

 

ХІІІ. СЛУХАЛИ: Про проект Постанови Верховної Ради України «Про Звернення Верховної Ради України до Генерального прокурора України щодо притягнення до відповідальності депутатів Автономної Республіки Крим і Севастопольської міської ради» (реєстр. №1842), поданий народним депутатом України   Геращенком  А.Ю. Комітет головний. Перше читання.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений проект Постанови у першому читанні за основу.

 

ХІV. СЛУХАЛИ: Про проект Закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо встановлення відповідальності за безпідставну відмову або незаконне надання статусу учасника бойових дій)» (реєстр. №1268), поданий народним депутатом України Ничипоренком В.М. Комітет головний. Перше читання.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України повернути зазначений проект Закону суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

ХV. СЛУХАЛИ: Про затвердження складу робочої групи з підготовки реформування законодавства щодо інформаційної безпеки та боротьби з кіберзлочинністю.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити список робочої групи з підготовки реформування законодавства щодо інформаційної безпеки та боротьби з кіберзлочинністю який додається, зарахувавши до її складу народного депутата України – голову підкомітету Дейдея Є.С.

 

ХVІ. СЛУХАЛИ: Про проект Закону «Про внесення змін до статті 23 Закону України "Про міліцію" (щодо підвищення виплат одноразової грошової допомоги учасникам бойових дій)» (реєстр. №1678), поданий народним депутатом України  Білецьким А.Є. Комітет головний. Перше читання.

 

УХВАЛИЛИ: У зв‘язку з відсутністю суб‘єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

 

ХVІІ. СЛУХАЛИ: Про проект Постанови «Про невідкладні заходи щодо підвищення професійного рівня співробітників правоохоронних органів» (реєстр. 1207), поданий народними депутатами України Іллєнком А.Ю., Марченком О.О., Осуховським О.І. та іншими. Комітет головний.

 

 

УХВАЛИЛИ: У зв‘язку з відсутністю суб‘єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

 

ХVІІІ. СЛУХАЛИ: Про проект Постанови «Про заборону проведення заходів та видовищ з використанням піротехнічних виробів до завершення антитерористичної операції» (реєстр. 1643), поданий народним депутатом України Батенком Т.І. Комітет головний.

 

УХВАЛИЛИ: У зв‘язку з відсутністю суб‘єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

 

ХІХ. СЛУХАЛИ: Про проект  Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону" (щодо використання зброї)» (реєстр. № 1117), поданий народними депутатами України Головком М.Й., Бубликом Ю.В., Осуховським О.І. та іншими. Комітет головний. Перше читання. (Виноситься вчетверте).

 

УХВАЛИЛИ: У зв‘язку з відсутністю суб‘єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

 

ХХ. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо встановлення кримінальної відповідальності за порушення порядку голосування на пленарних засіданнях Верховної Ради України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад)» (реєстр. №1231), поданий народними депутатами України Левченком Ю.В., Головком М.Й., Осуховським О.І., та іншими. Комітет головний. Перше читання. (Виноситься вчетверте).

 

УХВАЛИЛИ: У зв‘язку з відсутністю суб‘єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

 

 

ХХІ. СЛУХАЛИ: Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій законної професійної діяльності журналістів» (реєстр. № 0924). Друге читання.

 

УХВАЛИЛИ: Перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

 

 

ХХІІ. СЛУХАЛИ: Про інформацію голови підкомітету Короля В.М. з приводу звернення Комітету до Міністра оборони України Полторака С.Т. щодо забезпечення військової частини – польова пошта В1252 новою бронетанковою технікою на заміну старої, що знаходиться в аварійному стані.

 

УХВАЛИЛИ: Доручити Голові Комітету Кожем’якіну А.А., секретарю Комітету Геращенку А.Ю., голові підкомітету Королю В.М. особисто зустрітися з Міністром оборони України Порлтораком С.Т. та поінформувати його про ситуацію, що склалася в військовій частині (польова пошта В1252) з укомплектуванням її військовим спорядженням, танками та іншою бронетехнікою.

 

ХХІІІ. СЛУХАЛИ: Про лист Голови Конституційного Суду України від 10 лютого 2015 року щодо призначення на посаду керівника Секретаріату Конституційного Суду України Василькевича Я.І. та заяву завідувача секретаріату Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Василькевича Я.І. з цього приводу.

 

УХВАЛИЛИ: 1. На підставі частини 1 статті 55 Закону України «Про Комітети Верховної Ради України» внести подання Голові Верховної Ради України про звільнення завідувача секретаріату Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Василькевича Я.І. порядком переведення його для подальшої роботи на посаді Керівника Секретаріату Конституційного Суду України.

2. За багаторічну сумлінну працю в Апараті Верховної Ради України на посаді завідувача секретаріату Комітету, високий професіоналізм та особистий внесок у роботу із забезпечення законодавчого процесу внести Голові Верховної Ради України подання про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Василькевича Я.І.

 

ХХІІ. СЛУХАЛИ: Про інформацію народного депутата України – члена Комітету Шенцева Д.О. з приводу незаконних дій з боку ТОВ «НАЗ-ОЛЕ», які грубо  порушують громадянські права сімей Опарій та Сидорюк, а також щодо законності купівлі ТОВ «НАЗ-ОЛЕ» нежитлових приміщень бази відпочинку ім.О.В.Соіча, які належали Державі.

 

УХВАЛИЛИ: Направити звернення до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити викладені у ньому факти, вжити відповідних заходів реагування та поінформувати Комітет.

 

 

Голова Комітету                                                             А.Кожем’якін

 

 

 

Секретар Комітету                                                         А.Геращенко

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”