Засідання Комітету 07.02.2018

Комітет
20 лютого 2018, 09:56

 7 лютого 2018 року відбулося чергове засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності

 Порядком денним на розгляд народних депутатів України – членів Комітету виносився ряд законопроектів, за результатами розгляду яких ухвалено наступні рішення:

1.  Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян та працівників правоохоронних органів» (реєстр. №7451), поданий народними депутатами України Королем В.М., Паламарчуком М.П. та іншими.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

2.  Про проект Закону України «Про внесення доповнення до Кримінального кодексу України (щодо відповідальності за виготовлення, збут або використання пристроїв, що блокують роботу електронних засобів обліку (лічильників) з метою розкрадання електричної та теплової енергії)» (реєстр. №3819, на заміну), поданий народним депутатом України Безбахом Я.Я. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

3.   Про проект Закону «Про внесення змін до статті 214 Кримінального процесуального кодексу України (щодо особливостей початку досудового розслідування по окремим категоріям правопорушень)» (реєстр. №7315), поданий народними депутатами України Безбахом Я.Я., Жеваго К.В. Перше читання.

На прохання співавтора законопроекту, народного депутата України Безбаха Я.Я., розгляд законопроекту перенесено на одне з наступник засідань Комітету.

4.  Про проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного нагляду (контролю) за обігом генетично модифікованих організмів» (реєстр. №2977), поданий народним депутатом України  Левченком Ю.В. Перше читання.

У зв’язку з відсутністю суб’єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

5.    Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення відповідальності за порушення лісового законодавства та охорони зелених насаджень» (реєстр. №5504), поданий народними депутатами України Єднаком О.В., Рибаком І.П. та інш. Доопрацьований. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу

6. та 7.   Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)» (в частині удосконалення діяльності Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів)» (реєстр. №7165), поданий народними депутатами України Паламарчуком М.П., Королем В.М. та іншими. Перше читання. та Про проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів» (реєстр. №7165-1), поданий народними депутатами України  Сотник О.С., Найєм М-М. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України законопроект реєстр. №7165 прийняти в першому читанні за основу, а при доопрацюванні його до другого читання врахувати деякі положення законопроекту реєстр. № 7165-1.

8. Про проект Закону «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та інших законів України (щодо призначення позапланових ревізій, перевірок) (реєстр. №6482), поданий народними депутатами України Геращенком А.В., Чорновол Т.М. та Гаврилюком М.В.. Перше читання.

У зв’язку з відсутністю суб’єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

9. Про проект Закону України «Про Дисциплінарний статут Національної поліції України» (реєстр. №4670). Друге читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти заначений законопроект у другому читанні і в цілому як Закон.

10. Про орієнтований календарний план проведення засідань Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на період роботи восьмої сесії Верховної Ради України VIII скликання (лютий-липень 2018 року)

Затвердити календарний план проведення засідань Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на період роботи восьмої сесії Верховної Ради України VIII скликання (лютий-липень 2018 року)

11. Крім того Комітетом було підтримано проект Постанови про деякі питання пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби (реєст. № 7492) та прийнято рішення  про направлення звернення до Голови Верховної Ради України Парубія А.В. щодо необхідності розгляду проекту Постанови реєстр. № 7492 на найближчому пленарному засіданні Верховної Ради України.