На Портал громадського обговорення законопроектів винесено два законопроекти, головним з підготовки і попереднього розгляду яких визначено Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності

Комітет
29 березня 2018, 09:47


Так, на Порталі громадського обговорення законопроектів  запропонований до обговорення проект Закону "Про Національне бюро фінансової безпеки України" (реєстр. № 8157). Метою законопроекту є створення організаційно-правових засад діяльності Національного бюро фінансової безпеки України, головним завданням якого є забезпечення фінансової безпеки держави шляхом побудови на основі використання нових ризик-орієнтованих методів кримінального аналізу системи своєчасного виявлення та усунення системних загроз у сфері публічних фінансів, запобігання їх виникненню в майбутньому.

Окрім того, на Порталі розміщений проект Закону "Про Національне бюро фінансової безпеки України" (реєстр. № 8157-1), розроблений з метою розділення сервісної та правоохоронної функцій фіскальної служби, ліквідації податкової міліції, оптимізації структури та чисельності органів, які ведуть боротьбу зі злочинами у сфері фінансів, усунення дублювання їх функцій та cтворення Національного бюро фінансової безпеки – державного правоохоронного органу, на який покладається обов'язок забезпечення запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття злочинів у сфері формування та використання фінансових ресурсів держави, економічної безпеки.

До їх обговорення мають змогу долучитися всі зацікавлені.