Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянув на своєму засіданні 04 квітня 2018 року (протокол № 87) проект Закону України «Про внесення змін до статті 3 Кримінального кодексу України» (реєстр. № 8195)

Комітет
04 квітня 2018, 10:52

До реєстр. № 8195 від 23.03.2018 р.
ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянув на своєму засіданні 04 квітня 2018 року (протокол № 87) проект Закону України «Про внесення змін до статті 3 Кримінального кодексу України» (реєстр. № 8195) поданий народними депутатами України Кожем’якіним А.А., Паламарчуком М.П. та Королем В.М.

Законопроект розроблено з метою удосконалення процедури внесення змін до Кримінального  кодексу України.

Для реалізації зазначеної мети пропонується внести зміни до статті 3 Кримінального кодексу України, доповнивши її новою частиною, положення якої спрямовані на упорядкування процедури внесення змін до цього  Кодексу, а саме: пропонується зазначити, що зміни до цього законодавчого акту вносяться виключно законами про внесення змін до Кримінального кодексу України, що надасть можливість виключно Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності бути головним з підготовки та опрацювання проектів законів, що стосуються внесення змін до зазначеного акту.

Проаналізувавши законопроект, народні депутати України – члени Комітету вкотре зазначили про неприпустимість практики внесення змін до Кримінального кодексу України шляхом прийняття законів, головними з опрацювання і підготовки яких визначено непрофільні комітети, що не завжди є корисним та необхідним, а іноді таким, що блокує роботу правоохоронної системи.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України вважає, що законопроект доцільно повернути на доопрацювання.                             

Проаналізувавши законопроект, народні депутати України – члени Комітету звернули увагу на нагальну необхідність запропонованих у проекті змін та ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект в першому читанні за основу та в цілому як Закон.

Доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України визначено Голову Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності народного депутата України Кожем’якіна Андрія Анатолійовича.

Додаючи висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України з цього питання, просимо розглянути.

 

 

Голова Комітету                                                                А. Кожем’якін