Комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянуто на своєму засіданні року проект ЗE«Про внесення зміни до статті 3 Закону України «Про особливості забезпечення громадського порядку та громадської безпеки у зв'язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів» щодо виконання Конвенції Ради Європи про комплексний підхід до питань безпеки, охорони та обслуговування під час футбольних матчів та інших спортивних заходів» (реєстр. № 8197)

Комітет
04 квітня 2018, 11:03

До реєстр. № 8197 від 23.03.2018 р. 

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

Відповідно до статті 16 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» та доручення Голови Верховної Ради України А. Парубія Комітетом               з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянуто                       на своєму засіданні 04 квітня 2018 року (протокол № 87) проект Закону України «Про внесення зміни до статті 3 Закону України «Про особливості забезпечення громадського порядку та громадської безпеки у зв'язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів» щодо виконання Конвенції Ради Європи про комплексний підхід до питань безпеки, охорони та обслуговування під час футбольних матчів та інших спортивних заходів» (реєстр. № 8197), поданий Президентом України П. Порошенком.

Даним законопроектом пропонується внести зміни до статті 3 Закону України «Про особливості забезпечення громадського порядку та громадської безпеки у зв’язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів» у частині заміни посилання на Європейську конвенцію про насильство та неналежну поведінку з боку глядачів під час спортивних заходів, і зокрема футбольних матчів посиланням на Конвенцію Ради Європи про комплексний підхід до питань безпеки, охорони та обслуговування під час футбольних матчів та інших спортивних заходів.

Загалом, потреба у прийнятті законопроекту за реєстр. № 8197 обумовлена  поданням на розгляд Верховної Ради України проекту Закону України «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про комплексний підхід до питань безпеки, охорони та обслуговування під час футбольних матчів та інших спортивних заходів» (реєстр. № 0180) та денонсацією Європейської конвенції про насильство та неналежну поведінку з боку глядачів під час спортивних заходів, і зокрема футбольних матчів (реєстр. № 0151), яка викликана необхідністю дотримання процедур, викладених у частині третій статті 16 Конвенції Ради Європи про комплексний підхід до питань безпеки, охорони та обслуговування під час футбольних матчів та інших спортивних заходів.

Крім того, частиною 7 статті 9 цього Закону  України «Про міжнародні договори України» встановлено, що якщо на ратифікацію подається міжнародний договір, виконання якого потребує прийняття нових або внесення змін до чинних законів України, проекти таких законів подаються на розгляд Верховної Ради України разом із законопроектом про ратифікацію і приймаються одночасно.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України підтримує законопроект без застережень.

З огляду на зазначене, Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності ухвалив рішення (підтримали: 12 голосів «За», «Утрималось» - 2) рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону України «Про особливості забезпечення громадського порядку та громадської безпеки у зв'язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів» щодо виконання Конвенції Ради Європи про комплексний підхід до питань безпеки, охорони та обслуговування під час футбольних матчів та інших спортивних заходів» (реєстр. № 8197 від 23.03.2018 р.) прийняти за основу та в цілому як Закон.

Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України визначено Голову Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності А. Кожем’якіна.

Просимо розглянути. 

 

 

Голова Комітету                                                                              А. Кожем’якін